Dosegel je 19 točk, 15 skokov in devet asistenc, v statistiko je vpisal še dve blokadi in dve ukradeni žogi.

Košarkarji Dallas Mavericks so v severnoameriški ligi NBA izgubili proti Houston Rockets s 93:94. Slovenski zvezdnik v dresu Mavericks Luka Dončić je dosegel 19 točk, 15 skokov in devet asistenc. V statistiko je vpisal še dve blokadi in dve ukradeni žogi.

Harden  pred koncem tekme zgrešil met za zmago

Dallas je imel priložnost za zmago, ko je 8,9 sekunde pred koncem tekme Harden zgrešil met in izid je ostal 94:93. Dončić je popeljal svoje moštvo v napad, ovirali so ga trije igralci Houstona, Ljubljančan pa je podal do Jalena Brunsona, a mu je Chris Paul blokiral met. Dallas je izgubil desetič v zadnjih 11 tekmah in petič v nizu.

Dobil je udarec ali je nerodno doskočil

Za nekaj slabe volje je poskrbel Dončić, in sicer 4:17 minute pred koncem tekme, ko je odšepal z igrišča, a se nato vrnil. Trener Dallas Rick Carlisle je po tekmi povedal, da je Dončić dobil udarec ali pa je nerodno doskočil. »Upam, da ni nič resnega. Več bomo vedeli jutri,« je povedal Carlisle. Dončić po tekmi ni dajal izjav.

Dragićev Miami Heat Gorana klonil proti Torontu

Dragić pa je ob porazu vročice s 104:125 dosegel 11 točk, štiri skoke in tri asistence. Prvi strelec njegovega moštva je bil Bam Adebayo. Najboljši posameznik tekme je bil Kyle Lowry s 24 točkami in desetimi asistencami.