Tokrat se bo na preizkusu letalnice v Planici, če bo sreča naklonjena, spustil tudi rekreativec, 42-letni Ljubljančan Aleš Prestor, ki je odločen, da se bo po 30 letih ponovno preizkusil v smučarskih skokih, poroča RTV SLO. 

Ekipa Tednika se je s Prestorjem srečala pri skakalnicah v Mostecu, tik pred njegovim odhodom na zadnje treninge v Norveško. V Planici namreč ni več dovolj snega, zato je neprekinjen trening na snegu ključen za pripravljenost na njegov prvi polet.

"V življenju sem bil v sanjah vsaj 30-krat na letalnici, s smučmi, pripravljen, da grem. Ali sem pozabil očala ali čelado ali se mi je strgalo nekaj na vezi. Nekaj se je vedno zgodilo. Jaz v življenju nisem skočil. Pred dvema dnevoma sem sanjal, da sem letel," je povedal smučarski skakalec rekreativec.

Čeprav ni povsem gotovo, ali mu bodo v Planici res dovolili poleteti, bi se lahko to zgodilo na preizkusu letalnice v sredo. "Ali bom ali ne bom, to je pa vse stvar višje sile," pravi Prestor.

Aleš je v otroštvu treniral smučarske skoke, a jih je zelo zgodaj opustil. Šele tik pred 40. rojstnim dnevom pred dvema letoma je bolj v šali kot zares pomislil, da bi lahko dobesedno skočil v 40. in to omenil trenerju Žigi Mandlu.

Po skoraj 30 letih se znova sooča z izzivi smučarskih skokov. Smučarske skoke sicer običajno začnejo trenirati že v otroštvu, vendar se je Prestor odločil, da bo poskusil nekaj novega.

"Bi res morali imeti izredno veliko voljo, da bi ga pripeljal tudi na skakalne smuči, na skakalno okovje, ampak da vsak preizkusi in lahko dela ta šport, bi se lahko s prilagojeno opremo to zgodilo," je dejal Mandl.