Kljub slovitemu tekmecu v slovenskem taboru poudarjajo razmišljanje predvsem o sebi in to, da bodo morali biti boljši kot na Malti, sicer lahko sledi "porcija", kot se je izrazil selektor Matjaž Kek.

"Zavedamo se, kakšen tekmec nas čaka. S spoštovanjem do Portugalske, njenih igralcev in selektorja pa moramo mi razmišljati predvsem o nas. Na Malti (tekma se je končala z 2:2; op. STA) mi predvsem v drugem polčasu marsikaj ni bilo všeč. Zato moramo - tudi glede na tekmeca - izgledati bolje," je na novinarski konferenci na Brdu pri Kranju dan pred tekmo dejal Kek.

"Ob dodatnem motivu in dodatnem interesu za tekmo moramo poslati pozitivno sporočilo, ki opozarja, da je tudi Slovenija taka, da ne bo šla v Nemčijo zgolj turistično. Naj bo tekma privilegij, ampak upam, da bomo kakovostnejši individualno in ekipno, drugače lahko dobimo porcijo. Portugalci ne bodo 'šparali', oni lahko ob širokem kadru rotirajo. Mi moramo pa izkoristiti tisto, kar imamo, tisto, kar nas je pripeljalo na EP," je še povedal Kek.

Proti Portugalcem je poudaril še en vidik, in sicer ta, da bo treba proti ekipi, ki je dobila vseh 11 tekem pod vodstvom Roberta Martineza z razliko v danih in prejetih zadetkih 41:4, znati trpeti v obrambi.

Bo tekmo začet

Najvijače pa seveda zanima, ali bo Cristiano Ronaldo tekmo v Stožicah začel od prve minute. "Tega trenutno ne ve niti ekipa," je bil odgovor portugaslskega selektorja pred tekmo. 

To bo prva medsebojna tekma teh dveh ekip. Portugalci so sedmi na lestvici Mednarodne nogometne zveze, Slovenci pa 55.