Možen je razvoj močnejših nevihtnih celic ali nevihtnega sistema z intenzivnimi nalivi, močnimi sunki nevihtnega piša in točo.

Na območju Atlantika med Azorskim otočjem in zahodno Evropo se nahaja obsežno območje visokega zračnega tlaka, medtem ko je nad delom Skandinavije in severovzhodnega Atlantika med Skandinavijo in Grenlandijo prisotno ciklonsko območje, katerega vremenska fronta sega preko srednje Evrope do severnega roba Alp ter naprej do severne Španije. Hladna fronta se bo v torek postopno pomaknila čez območje Slovenije. Pred fronto nad naše kraje z zahodnimi do jugozahodnimi vetrovi še priteka topel in vlažen zrak.

Ponoči možne močnejše nevihte

Ponoči bodo plohe in nevihte najpogostejše v severni polovici države, vendar so možne tudi drugod. Pojavljale se bodo tudi posamezne močnejše nevihte. V torek zjutraj se bo ozračje prehodno umirilo, vendar bodo tekom dneva posamezne plohe in nevihte od severa zopet zajele najprej severno polovico države in se nato pomikale proti jugovzhodu. Možen je razvoj močnejših nevihtnih celic ali nevihtnega sistema z intenzivnimi nalivi, močnimi sunki nevihtnega piša in točo. Zvečer se bo ozračje postopno umirilo, napovedujejo prognostiki portala Neurje.si.