Večletni spor RTV Slovenija in zakoncema Bojič, ki jima je višje sodišče sicer pritrdilo, se nadaljuje na okrožnem sodišču.

Četudi je Višje sodišče v Ljubljani leta 2016 pritrdilo Nataliji Verboten Bojič in njenemu možu Dejanu Bojiču, ki sta proti RTV Slovenija vložila tožbo za plačilo odškodnine zaradi kršitve avtorskih pravic, se postopek zdaj nadaljuje na okrožnem sodišču. Po poročanju Slovenskih novic je na valentinovo, 14. februarja, ob 11. uri namreč sklican narok v zadevi zakoncev Bojič proti RTV Slovenija.

Koncept naj bi posredovala RTV Slovenija

Zakonca Bojič namreč zatrjujeta, da je koncept oddaje Slovenski pozdrav plod njunega intelektualnega dela, ki sta ga pod Hit Parada posredovala RTV Slovenija. Svoj koncept naj bi po objavi javnega povabila takoj posredovala RTV Slovenija, vendar slednja takrat ni izbrala nikogar, ampak je pa začela predvajati novo narodnozabavno oddajo Slovenski pozdrav.

Zastopa ju odvetniška pisarna Matoz

Za komentar so se, še navajajo v časopisu Slovenske novice, obrnili tudi na Bojiča, ki pa jih je napotil na odvetniško pisarno Matoz. In tam so bili skopi in so jim na kratko potrdili, da gre za obravnavo v zgoraj navedenem primeru. Na spletni strani omenjenega sodišča pa piše, da gre za tožbo v vrednosti 20.000 evrov.

Pred tremi leti zahtevala 125.000 evrov

Zakonca Bojič naj bi pred tremi leti zahtevala kar 125.000 evrov, še pišejo. In tudi, da so jim iz omenjene odvetniške pisarne še sporočili, da poslovnega sodelovanja med Verbotnovo in RTV že vse od leta 2016 ni bilo in da od RTV ne pričakujejo ničesar.