Končujejo se velikonočni prazniki in na mejnih prehodih s Hrvaško se že pojavljajo čakalne dobe pri vstopu v Slovenijo.

Slika je simbolična

Končujejo se velikonočni prazniki in na mejnih prehodih s Hrvaško se že pojavljajo čakalne dobe pri vstopu v Slovenijo. Trenutno najdlje čakajo osebna vozila na mejnem prehodu Gruškovje, in sicer eno uro in 15 minut, avtobusi pa eno uro. Po zadnjih podatkih so čakalne dobe na mejnih prehodih Sečovlje, Dragonja, Brezovica pri Gradinu, Starod, Sočerga, Jelšane, Metlika, Obrežje, Gruškovje in Zgornji Leskovec. Najdlje se čaka pred mejnim prehodom Gruškovje, in sicer 1 uro in 15 minut.

FOTO: promet.si

Na štajerski avtocesti A1 pred uvozom Lukovica v smeri Maribora je gost promet z zastoji v dolžini 400 metrov. Tudi na avtocesti A5 Lendava – Maribor, pred počivališčem Lormanje v smeri Maribora sta zaradi izrednega dogodka zaprta vozni in prehitevalni pas, promet pa je preusmerjen preko počivališča.

Številni z dopusta nazaj domov

Na prometno-informacijskem centru sicer danes predvsem popoldan in tudi v torek pričakujejo močno povečan promet iz turističnih krajev proti urbanim središčem ter od Hrvaške proti Avstriji in Italiji. Največje zgostitve pričakujejo na primorski in dolenjski avtocesti proti Ljubljani ter na gorenjski avtocesti do Karavank.

Na agenciji za varnost prometa so opozorili, da je med podaljšanim prazničnim koncem tedna zaradi sončnega vremena in višjih temperatur na cestah tudi več motoristov, kolesarjev in drugih udeležencev v prometu. Zato pozivajo k največji možni stopnji previdnosti in strpnosti. Človeški faktor je namreč ključen za varnost v prometu, a obenem izjemno nepredvidljiv, dodajajo.