Zaradi nevarnosti širjenja virusa sprejela še več preventivnih ukrepov s ciljem, kot navajajo “zmanjšanja interakcij med študenti in pedagoškim osebjem”. Vsem, ki so bili na lokacijah, kjer je znano, da obstaja epidemija pa: naslednjih 14 dni ostanite doma ne glede na svoje počutje.

Univerza v Ljubljani  – Fakulteta za farmacijo, je objavila obvestilo namenjeno študentom. Zapisali so, da so po preučitvi možnih tveganj v zvezi s širitvijo okužb s koronavirusom COVID-19  sprejeli začasne ukrepe, namenjene zaščiti delavcev. Pod obvestilo je zapisana prof. dr. Irena Mlinarič-Raščan, dekanja UL-FFA. Za komuniciranje v zvezi z ukrepi so ustvarili elektronski naslov corona@ffa.uni-lj.si.

Predavanja in seminarji se ne bodo izvajali

»Pedagoški proces bo v naslednjih 14-ih dneh otekal v omejenem obsegu s ciljem zmanjšanja interakcij med študenti in pedagoškim osebjem, in sicer od 2. 3. 2020 do 13. 3. 2020 se predavanja in seminarji ne izvajajo, pač pa se študentom posredujejo izročki in študijsko gradivo. Izvajajo se obvezne vaje.« Govorilne ure odpadejo, priporočajo e-komunikacijo. Komunikacija s študentskim referatom poteka v telefonski oziroma v elektronski obliki.

Na fakulteti so na različnih mestih namestili razkužila, vsem, ki obiskujejo šolo pa svetujejo, da jih uporabljajo ob vstopu in izstopu iz fakultete v skladu z navodili o razkuževanju rok. »Odklopili smo električne sušilce za roke in začasno uvedli papirnate brisače na straniščih.«

Vsem, ki so se v zadnjih desetih dneh zadrževali v italijanskih krajih: Casalpusterlengo, Codogno, Castiglione d’Adda, Fornbio, Maleo, Sornaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo, San Fiorano in okolici kraja Vo’ Euganeo v provinci Padova, ali so bili v tem čsu v drugih krajih izven Evrope, kjer je znano, da obstaja epidemija koronavirusa, pa: »Ostanite naslednjih 14 dni doma ne glede na svoje počutje. 0 tem obvestite odgovornega asistenta na vajah, ki bo vašo odsotnost ustrezno evidentiral. Če se vam v tem času pojavijo znaki, ki kažejo na okužbo s koronavirusom (povišana telesna temperatura, kašelj, občutek pomanjkanja zraka, težko dihanje) o tem po telefonu ali elektronski pošti obvestite svojega izbranega zdravnika. Ne hodite v ambulanto nenapovedano, da ne boste okužili drugih.«

Zdravstvena služba je o ukrepih ob sumu na okužbo s koronavirusom obveščena in nanjo dobro pripravljena. »Če v 14 dneh ne boste zboleli, se lahko vrnete v službo,« še zapišejo.

Dokument najdete TUKAJ.