V kuhinji se bo pomerilo šestnajst tekmovalcev, ki se bodo borili za naziv MasterChef2020 in 50 tisočakov.

Prihodnji mesec se na male zaslone vrača MasterChef. Že šesto sezono bodo spremljali tri chefi: Luka Jezeršek, Karim Mardjadi in Bine Volčič. V kuhinji se bo pomerilo šestnajst tekmovalcev, ki se bodo borili za naziv MasterChef2020 in 50 tisočakov.

Mariborčanka bo poskusila navdušiti z dvobarvnimi ravioli

Mojca Kravina je podjetnica, ki ponosno ustvarja pekoče omake Pekočko. 42-letnica se je že v osnovni šoli lotevala peke, ko je pripravila božično pecivo. Kuho ima Mariborčanka v družini, saj sta jo zanjo navdušili babica in mama. Oče je, kot zapišejo na portalu 24ur.com, poskrbel, da zna pripraviti ribe, zdaj pa najraje kuha s partnerjem, ki jo je naučil različnih tehnik. Sodnike bo poskusila navdušiti z dvobarvnimi ravioli, v kuhinji pa se najraje loti sekljanja.

FOTO: POP TV

26-letnik iz Ptuja kuha iz glave

V oddaji se bo pomeril tudi 26-letni Jernej Smolinger iz Ptuja. Jernej rad kuha in igra harmoniko. Za kuho ga je navdušila mama, kot pove za 24ur.com se svoje prve kuharske mojstrovine ne spomni, a zagotovo ve, da jo je prva poskusila njegova mama. Vedno kuha iz glave, tako, da bo receptura v kuhinji zanj velik izziv. »Kuhal sem kašico za svojo hčer, ki je bila videti okusna. Ko sem jo poskusil, sem lahko mimiko njenega obraza samo potrdil. Res je bilo zanič,« je pokomentiral njegovo najslabšo jed.

FOTO: POP TV

Pevec, ki rad kuha

Žiga Deršek iz Šmartna ob Paki je pevec in radijski voditelj, ki rad kuha, saj to dela že od otroštva, ko je pri babici kuhal z vodo in zelenjavnimi kockami. 25-letnik kot specialiteto navede jabolčno pito, ki jo poznamo vsi, a on naredi drugačno. Njegova najbolj zvesta ocenjevalka je njegova zaročenka, ki vsako jed preiskusi. Žiga pravi, da ima sanjsko dekle in ji je napisal pesem Tebi.

FOTO: POP TV

Kuhe se je lotil po ločitvi

Miha iz Nazarja se je kuhe lotil po ločitvi, da se je lažje povezal s sinovoma. Takrat je tudi začel nastajati vlog Dans fotr kuha. Svojo kuhinjo opiše kot, v njej vlada kreativni kaos. A včasih se mu zgodi pravi kaos, saj je jutranjo kavo že ‘sladkal’ s citronko ali pa šest ur pekel pečenko in na koncu ugotovil, da je pokvarjena, a na srečo je ni zaužil. Kot kuharsko specialiteto navede turško kavo, sodnike pa bo navdušil s hitrim učenjem.

FOTO: POP TV

Vsi tekmovalci so znani TUKAJ.