Študija, v katero je bilo zajetih 400 tisoč ljudi, je pokazala, da bodo posamezniki, ki delajo več kot 48 ur na teden, kolikor je predpisani maksimum v Evropski uniji, bolj verjetno uživali “tvegane” količine alkohola.
Raziskava je ugotovila, da imajo tisti, ki delajo več kot osem ur na dan, 11 odstotkov večjo verjetnost, da bodo uživali tvegane količine alkoholnih pijačah, piše STA.
Posamezniki, ki delajo od 49 do 54 ur na teden, imajo 13 odstotkov več možnosti, da bodo uživali tvegane količine alkohola, kot tisti, ki delajo od 35 do 40 ur na teden. Tisti, ki delajo 55 ur ali več na teden, imajo za to 12 odstotkov več možnosti.
Tvegana količina alkohola pomeni več kot 14 enot na teden za ženske in 21 enot za moške – več kot toliko pomeni večje tveganje za bolezni jeter in srca, raka, kap in duševne motnje. Enota alkohola je približno dva decilitra piva, slab deciliter vina ali 0,25 decilitra žgane pijače.
Na sceni