Kozlovna Poštna združuje tradicionalno pivniško atmosfero z modernim življenjskim slogom ter bazira na originalni ideji in ponudbi, ki se razlikuje od ostalih pivnic.

Maribor bo že proti koncu tedna bogatejši za čisto pravo češko pivnico. Kozlovna Poštna, seveda na Poštni ulici, se predstavlja na moderni in urbani način ter se razlikuje od ostalih pivnic.

Od picerije do vrhunskega piva

Že nekaj časa je znano, da je svoja vrata zaprla picerija in sladolednica Repvbblica, ki je svoje prostore uredila v nekdanjih Dimnikarstva Maribor. Lokal so prenovili, vanj vložili ogrmono denarja ter tako na Poštni razširili prehrambeno ponudbo. A žal Repvbblica ni nikoli prav zaživela, nekateri so se spraševali ali je problem v lokaciji, ali pa so Mariborčani že imeli dovolj picerij in sladoleda. Prostori so se nato prodajali, a kmalu vzbudili zanimanje distributerjem za pivo Kozel in Pilsner Urquell v Sloveniji. In tako je prostore od Dušana Čada kupilo znano mariborsko podjetje, ki se že dlje časa ukvarja z gostinstvom, skupaj s partnerji pa bodo na Poštni ponudili pravo pivsko kulturo.

In tako je na vrhu Poštne, svoj dom našlo pivo, češko pivo. Kozlovna Poštna pa je tako prva Kozlovna pivnica v centralnem delu Evrope izven Češke in Slovaške. Sicer zelo uspešna zgodba na Češkem, kjer dandanes deluje že več kot 40 Kozlovna pivnic, koncept pa se uspešno širi tudi izven čeških meja, na Slovaško, Poljsko, Turčijo ter Rusijo.

Meso marinirano v temnem pivo? Tudi to bo v ponudbi!

Gostom bodo v Kozlovni Poštni ponujali enkratno doživetje pitja vrhunskega svetlega in temnega piva Kozel in Pilsner Urquell, gre za zelo popularna češka piva, Kozel pa velja tudi za največkrat nagrajenega. A vse tudi ne bo ostalo zgolj pri pivu, ljubitelji pijače iz hmelja bodo namreč lahko uživali tudi v skrbno izbrani lokalni in tradicionalni češki hrani. Lastniki obljubljalo marinirano kračo v temnem pivu Kozel ter različne pivske klobase.

Poslanstvo Kozlovne je tudi dvigniti kvaliteto in serviranje točenega piva v Sloveniji. Za to se bodo trudili profesionalno izobraženi in certificirani točaji piva,” so povedali pri Kozlovni Poštna. Realizacija pivnice Kozlovna je nastal kot rezultat sodelovanja treh partnerjev, podjetje Z.M.V, ki je v Mariboru eden vodilnih na gostinskih tleh in zaposluje 80 ljude ter upravlja z več lokali v glavnih trgovskih središčih v Mariboru je kupilo objekt in so tudi lastniki dejavnosti, pridružili pa so se jim še distributerji za pivo Kozel in Pilsner Urquell, ptujsko podjetje Petlja d.o.o. ter tudi pivovarna Kozel.

Vsi skupaj se bomo potrudili, da bo Kozlovna Poštna odlična pridobitev za Maribor, z veliko zadovoljnimi gosti,” so še napovedali ter dodali, da je cilj tudi promocija same Poštne ulica, ki bi lahko s pridobitvijo pivnice postala še bolj popularna in prepoznavna ter dvignila raven in raznolikost same gostinske ponudbe. “Predvsem pa način serviranja in kulturo pitja piva v Mariboru in širši regiji.