Tudi danes na pomoč v severno polovico Slovenije prihajajo številne gasilske enote.

Po katastrofalnih poplavah, ki so v minulih dneh zajele Slovenije, tudi tokratna noč še ni bila povsem mirna. Po poročanju STA, so gasilci za odpravljanje posledic poplav posredovali v 57 primerih, največkrat v Pomurju in na Koroškem. Poplavne površine ponekod še vztrajajo, še vedno so zaprte številne ceste. Nekaj ploh in neviht je napovedanih tudi za popoldne.

Gasilski konvoji imajo prednost

Tudi danes na pomoč v severno polovico Slovenije prihajajo številne gasilske enote, ki pomagajo prebivalcem prizadetih območjih. “Konvoji vozil z vklopljeno svetlobno signalizacijo imajo prednost, zato ne pozabite na pravilno razvrščanje v prometu,” poroča portal Infopot.

Konvoj gasilskih vozil se premika od Unca proti Ljubljani in naprej na prizadeta območja. “V primeru zastoja ustvarite reševalni pas. Četudi morda ne gre več za življenja ima konvoj, s prižgano svetlobno signalizacijo prednost,” opozarja portal Ustvarimo Reševalni PAS na avtocestah.

Nekatere ceste ostajajo zaprte

Ujma je poškodovala številne ceste in mostove, zaradi česar so številne ceste po državi zaprte. Med drugim so neprevozne ceste Maribor-Dravograd pri Velki in Ožbaltu, Dravograd-Slovenj Gradec v Otiškem vrhu, in Ravne-Dravograd. Prav tako so za splošni promet še vedno zaprte povezave od Mežice in Šoštanja proti Črni na Koroškem, poroča STA.

Zaprte so še ceste Ljubljana-Dol, Kamnik-Stahovica in Spodnje Stranje-Stahovica, Logatec-Žiri, Begunje-Bistrica pri Tržiču, Majšperk-Stanečka vas in Ptuj-Zavrč pri Borlu. Prav tako je zaprta relacija Razkrižje-Srednja Bistrica, Zameško-Kostanjevica, povezava prelaz Pavličevo sedlo-Solčava-Luče-Radmirje. Debro-Reč, v Laškem pa je popravljen podvoz pod Železnico. Zaprte so tudi številne druge lokalne ceste. Na prometnoinformacijskem centru sicer voznike opozarjajo, naj upoštevajo signalizacijo na vozišču ter upoštevajo navodila dežurnih služb in ne vozijo na poplavljena območja ali na zaprte ceste.

Aktualne informacije so na voljo na spletni strani Promet.si