Mednarodna konferenca Podim bo letos še drugo leto zapored iz Maribora potekala v virtualni obliki.

Eden najvplivnejših startup in tehnoloških dogodkov v Srednji in vzhodni Evropi, bo tudi letos potekal od 17. do 19. maja v virtualni obliki, na njem pa bo sodelovalo 200 startupov. 1000 udeležencev bo prisluhnilo okoli 100 mednarodno priznanim strokovnjakom.

Kot so sporočili organizatorji, se bodo na konferenci strokovni komisiji predstavili tudi finalisti tekmovanja slovenski start:up leta 2021.

Ponovno virtualno

Že lani so zaradi izbruha epidemije v zelo kratkem času pripravili konferenco v digitalni obliki in tako privabili še bolj atraktivne sogovornike. “Lani smo bili pionirji, v zadnjem letu pa so se tehnologije izpopolnile in menim, da bo letošnje leto bistveno enostavneje kakovostno izpeljati naš dogodek, tako da bomo lansko izkušnjo gotovo nadgradili,” je povedal vodja Startup Slovenija Matej Rus.

Že lani so zaradi izbruha epidemije v zelo kratkem času pripravili konferenco v digitalni obliki in tako privabili še bolj atraktivne sogovornike.

Organizatorji že tradicionalno privabijo zanimive govorce, ki prihajajo iz vodstvenih položajev podjetij oz. ustanov kot so Accenture, Facebook in MIT University, tudi letos se jih bo zvrstilo kar nekaj, dogodek pa je tudi priložnost za izbrane startupe, da se srečajo z investitorji, predstavniki korporacij in drugimi startupi ter si zagotovijo veliko sestankov za morebitni posel.

Več kot 100 gostov

Kot je povedal programski direktor Podima Urban Lapajne, je celoten program v virtualnem okolju sestavljen iz zelo raznolikih vsebin, katerih del so velika imena iz globalne tehnološke in podjetniške scene.

“V treh dneh se bo zvrstilo več kot 100 gostov, ki sooblikujejo program. Prepričani smo, da bo udeležencem ponudil veliko novega znanja in nasvetov, s katerimi bodo lahko nagradili svoje poslovanje in delo. Pomemben del konference pa so srečanja ena na ena, ki so priložnost za nadaljnje sodelovanje v smislu investiranja ali sklepanja posla,” je še dodal Lapajne.

Znova pester tekmovalni del

Organizatorji s tovrstnim povezovanjem startupov z investitorji in predstavniki uspešnih podjetij skrbijo za razvoj, prepoznavnost in rast startup ekosistema širše regije. Letos so prejeli več kot 500 prijav startupov, večino iz širše regije, nekaj pa celo z drugih celin.

Del dogodka bo tudi letos Podim pitching competition, v katerem bodo prijavljeni startupi tekmovali za naslov najboljšega.

Podim bo sicer letos pospremil digitalni katalog startup udeležencev, novost pa je aplikacija, ki bo vsem udeležencem omogočila še lažje spremljanje konference. Del dogodka bo tudi letos Podim pitching competition, v katerem bodo prijavljeni startupi tekmovali za naslov najboljšega. Zmagovalca bodo razglasili zadnji dan dogodka, torej v sredo zvečer.

STA