Podjetje namerava v kratkem najeti 1,6 milijonski likvidnostni kredit, primestnim občinam, kjer opravljajo koncesijo, pa so že poslali elaborate za skoraj 40 odstotno podražitev odvoza odpadkov.

Maribor24.si

Nadzorni svet podjetja Snaga bo o razpisu za novega direktorja družbe odločal na seji 2. septembra, po besedah začasnega direktorja Alana Perca pa bodo do konca leta zaposlili 30 delavcev, ki v javnem komunalnem podjetju trenutno delajo prek agencije.

Ukinili delovna mesta vodij področij in svetovalcev direktorjev

Iz družbe v teh dneh po poročanju Radia Maribor zaradi avgustovske reorganizacije tudi odhajajo nekateri nekdanji vodstveni kadri. V podjetju so ukinili delovna mesta vodij področij in svetovalcev direktorjev, po njihovih podatkih pa podjetje zapuščajo še vodja področja tehnične operative Vilibald Šabeder, vodja področja tržnih dejavnosti Petra Hercog in svetovalec za finance Silvester Dominc. Svetovalec za tehnična področja Branko Kosi v družbi ostaja, naj bi podpisal novo pogodbo za določen čas.

Zaposlitev za več kot polovico agencijskih delavcev

V kratkem bodo, napoveduje Perc, zaposlili več kot polovico agencijskih delavcev, ki že delajo v družbi. Prvih 10 že septembra, do konca pa skupno 30. Stroški dela bodo zaradi novih zaposlitev letno višji za 240 tisoč evrov, 99. redno zaposlenim z najnižjimi prejemki pa so povišali plačo za dva plačna razreda.

Nove cene naj bil veljale od 1. oktobra

Perc je še izpostavil, še navajajo, da družba, ki sicer posluje stabilno in naj bi poslovno leto končala z manjšo izgubo, namerava v kratkem najeti 1,6 milijonski likvidnostni kredit, primestnim občinam, kjer opravljajo koncesijo, pa so že poslali elaborate za skoraj 40 odstotno podražitev odvoza odpadkov. V javnem komunalnem podjetju upajo, da bodo občinski sveti gradivo potrjevali v septembru, nove cene pa naj bil veljale od 1. oktobra.

Zbirna centra na Teznu in v Melju dovolj

V podjetju Snaga so se po zaprtju zbirnega centra v Streliški ulici odločili, da ne bodo odprli začasnega centra ob nekdanji carinarnici. Kot dodajajo, sta v skladu z zakonodajo dovolj dva centra, ki sta v Plinarniški v Melju in na Lahovi na Teznu. V slednjem pa bodo uredili primernejši dostop, z novo dovozno potjo pa bodo zagotovili večjo pretočnost pri sprejemu odpadkov.