Višino kupnine podjetnik Renato Hlade ni želel razkriti, po neuradnih podatkih Večera, naj bi vrednost posla znašala okoli 8,5 milijona evrov.

Kot poroča portal vecer.com, je kungoški podjetnik Renato Hlade poslovni center Slavija prodal Avstrijcem. Aro v višini pol milijona evrov so že nakazali, predvidevajo, da bo posel dokončno sklenjen še ta mesec. Renato Hlade je Večerovi novinarki na vprašanje zakaj je prodal Slavijo odgovoril: »Saj nisem poročen z opeko. Rešili smo črno točko v Mariboru, obnovili in odprli objekt, ki smo ga dali Mariborčanom nazaj v uporabo.« Dodal je tudi, da bo rešil še kakšno črno točko v Mariboru, a ostal skrivnosten.

Večer še poroča, da višino kupnine ni želel razkriti, po njihovih neuradnih podatkih, naj bi vrednost posla znašala okoli 8,5 milijona evrov. Kupci so avstrijske družbe, ki so v Sloveniji ustanovile podjetje Slavija Property.

Walter Gartlgruber, direktor podjetja Slacija Property, je za Večer potrdil nakup in povedal, da so zgradbo kupili kot dolgoročno investicijo. Hotelski prostori naj bi bili oddani eni večjih svetovnih hotelskih verig za obdobje 45 let. Nad garažno hišo imajo po besedah Hladeta namen zgraditi še tri nadstropja, v katerih bo hotel. »Zaključujemo z dokumentacijo za pridobitev gradbenega dovoljenja in upamo, da bomo lahko začeli graditi marca 2021,« je za Večer dodal Hlade.