Gre za pet električnih in pet navadnih koles, ki so na voljo v prostorih Medgeneracijskega centra DANica Rače – Fram.

V Račah, v prostorih nekdanjega zdravstvenega doma (Nova ulica 3), ima že skoraj štiri leta sedež Medgeneracijski center DANica Rače-Fram. Center je namenjen povezovanju vseh generacij in koristnemu preživljanju prostega časa. »V obdobju pred corono se je aktivnosti v centru tedensko udeleževalo tudi do 150 občanov. Center je bil od konca lanskega oktobra zaprt, ponovno je zaživel po prvomajskih praznikih. Aktivnosti dodajamo postopoma, sicer pa izvajamo izobraževanje tujih jezikov, učenje uporabe računalnika, pametnih telefonov, telovadbo, jogo, strokovna predavanja, igranje družabnih iger, … Letos bo center prvič odprt tudi v poletnem času,« nam je pojasnila vodja medgeneracijskega centra Melita Šmid.

Občina je v lanskem letu kupila 10 koles

Občina je na javnem razpisu LAS Dobro za nas prejela sredstva Evropskega sklada za regionalni razvoj za izvedbo projekta Potuj zeleno. »Na osnovni tega je občina v lanskem letu kupila pet električnih in pet navadnih koles. V teh dneh smo začeli z njihovo brezplačno izposojo. Naj povem, da so kolesa namenjena vsem občanom, lahko si jih bodo izposodili tudi obiskovalci naše občine. Med tednom si bo kolo mogoče izposoditi, ob predložitvi osebnega dokumenta, za en dan, ob koncih tedna pa za ves vikend. Mladoletne osebe potrebujejo za izposojo spremstvo staršev,” še dodaja naša sogovornica.

Na osnovni tega je občina v lanskem letu kupila pet električnih in pet navadnih koles. V teh dneh smo začeli z njihovo brezplačno izposojo. Naj povem, da so kolesa namenjena vsem občanom, lahko si jih bodo izposodili tudi obiskovalci naše občine.

Razpoložljivost koles je dobro preveriti na telefonski številki 031- 786-167 ali preko maila: [email protected] vogrinec.si
IZPOSOJA: Od ponedeljka do petka, od 14.00 do 14.30
VRAČILO: od ponedeljka do petka, od 12.00 do 13.00