Med 29. in 31. avgustom se bo na Leonu Štuklju že v tretji izvedbi predstavilo večje število ponudnikov kulinaričnih specialitet, dve sladici pa bo pripravila tudi polfinalistka oddaje Masterchef, Špela Golob.

Kot smo včeraj že pisali, se konec meseca v Mariboru ponovno ustavi turneja food-truckov, ki bodo za meščane pripravila številne kulinarične specialitete. Zdaj že tradicionalni zadnji vikend v avgustu bo med 29. in 31. avgustom na Trgu Leona Štuklja večje število ponudnikov predstavilo svoje dobrote svetovne kuhinje iz svojih predelanih vozil – “food truckov”, za sladice pa bo v lastnem “trucku” poskrbela tudi tekmovalka oddaje Masterchef, 32-letna Špela Golob iz Bresternice.

FOTO: POP TV

Pripravila bo specialiteto iz Masterchefa

Ljubiteljska kuharica in “izvedenka” za sladice, je za Maribor24 dejala, da bo v letošnjem dogodku sodelovala dva dni, in sicer 29. in 30. 8., njene sladice pa bodo sicer na voljo tudi zadnji dan dogodka, 31. 8. In kaj slastnega nam bo pripravila?

“Pri sladicah bom imela kar nekaj predpriprave in nakupov. V oddaji Masterchef sem pripravila tiramisu, ki so ga zelo pohvalili. Številni so me vprašali, kje ga lahko poskusijo, zato sem se odločila, da ga pripravim in ponudim na letošnjem dogodku. Ker pa sva jaz in moj sin še oboževalca cheesecaka (skutine torte), sem se odločila pripraviti tudi nobel različico cheescaka na palčki,” je dejala za Maribor24.

Po sestavine se bo zapeljala kar v Ljubljano, saj imajo tam največjo izbiro mascarponeja in pasteriziranih rumenjakov. “Surove jajce v tiramisuju seveda ne pridejo v poštev iz zdravstvenih razlogov,” je bila glede na dejstvo, da se tiramisu praviloma dela s surovimi jajci, jasna Golobova.