Zaradi epidemije koronavirusa veljajo te dni po celotni državi strogi ukrepi. V Mariboru se je tako kot v drugih mestih življenje skorajda popolnoma ustavilo, a številni ljudje morajo svoje delo nemoteno opravljati naprej. Med njimi so tudi delavci komunalnega podjetja Nigrad, ki tačas opravljajo dela na Glavnem trgu in Koroški cesti ter na gradbišču na Streliški cesti, a tudi zanje veljajo strogi preventivni ukrepi z namenom zajezitve širjenja virusa.

Kot je za Radio Maribor povedal Nigradov prokurist Boris Medved, je delovna učunkovist posledično zmanjšana.  Delavcem, ki jih je na omenjenih gradbiščih med 18 in 20, so predpisali zaščitno opremo, zagotavljajo jim dostop do mila in tople vode, na gradbiščih se ne smejo družiti, gradbišč pa med delovnim časom tudi ne smejo zapuščati. Sestanke imajo na prostem ob upoštevanju ustrezne varnostne razdalje, še poroča Radio Maribor.  

Dve tretjini delavcev na čakanju

Na javni infrastrukturi in cestah sicer potekajo tudi nujna vzdrževalna dela, na terenu pa je tako okoli 70 delavcev, nenujna dela pa bodo za določen čas prestavili. Preostale delavce, ki jih je še okoli 200, so napotili na čakanje in so pripravljeni na morebitne nujne vpoklice.

Gradbena dela se sicer bližajo koncu, a bo pri prenovi Glavnega trga in Koroške ceste najbrž prišlo do zamika. Dela naj bi bila tako končana konec maja (po prvotnih načrtih konec aprila), Streliška cesta pa bi se lahko odprla prihodnji torek, so za Radio Maribor sporočili z Mestne občine Maribor.