Danes zjutraj v času med 7.30 in 8.30 so bile na testiranje vabljene osebe, katerim se priimek začne s črko A, B, C, Č ali D, uro pozneje osebe s priimki od E do I in tako naprej. Popoldne hitri testi tudi v Zdravstvenem domu Lenart.

Številni zdravstveni domovi so skladno z navodili ministrstva za zdravje že začeli izvajati prostovoljna testiranja na novi koronavirus s hitrimi antigenskimi testi. V mariborskem zdravstvenem domu so prostovoljno presejalno testiranje prebivalcev Mestne občine Maribor na okužbo z novim koronavirusom s hitrimi antigenskimi testi začeli danes zjutraj. “Našli smo ustrezen prostor na centralni lokaciji zdravstvenega doma, ki ima poseben vhod, saj ne želimo mešati te zdrave populacije, kateri je namenjeno to množično testiranje, in ostalih, ki prihajajo v zdravstveni dom,” je za STA povedal pomočnik direktorja za zdravstveno nego Aleksander Jus.

Testiranje izvajajo v pritličju zdravstvenega doma na Partizanski cesti 14 a

Testiranje bo potekalo vsak dan med delovnikom od 7.30 do 14.30 v pritličju zdravstvenega doma na Partizanski cesti 14 a v središču Maribora. Da bi preprečili gnečo in zmanjšali čas čakanja na testiranje, so uvedli abecedno vrsto za termin testiranja. Tako so bile v času med 7.30 in 8.30 vabljene osebe, katerim se priimek začne s črko A, B, C, Č ali D, uro pozneje osebe s priimki od E do I in tako naprej.

Aleksander Jus je za Maribor24 pojasnil, da gneče ni, tako da očitno abecedna vrsta za termin testiranja deluje. “V eni uri smo stestirali okoli 100 občanov, pri prvih 50-ih vnosih v računalniški sistem smo zabeležili 10 pozitivnih.”

V eni uri smo stestirali okoli 100 občanov, pri prvih 50-ih vnosih v računalniški sistem smo zabeležili 10 pozitivnih.

Jus je pojasnil, da so se dosedanjih množičnih testiranj udeleževali tudi ljudje s simptomi koronavirusne bolezni. “Zelo pomembno je, da takšne osebe še vedno navežejo stik s svojim osebnim zdravnikom in gredo na testiranje na našo vstopno točko za covid-19,” je povedal.

Hitri testi tudi v Lenartu

Tudi v Zdravstvenem domu Lenart so že začeli s hitrim testiranjem. Teste so opravljali že včeraj, nadaljujejo pa tudi danes (5. januarja) med 13. in 17. uro v covid-19 ambulanti ob zdravstvenem domu. Prostovoljno in brezplačno hitro testiranje bodo v Lenartu opravljali tudi v sredo, 6. januarja, med 8. in 12. uro.

Prostovoljno in brezplačno hitro testiranje proti #covid_19 v Lenartu! #breznaročanja #lenart #preventiva

Objavil/a Zdravstveni dom Lenart dne Sobota, 02. januar 2021