V Lenartu je danes pestro. Ne manjka kulinarične, vinske in ostale ponudbe, na voljo so tudi strokovna svetovanja.

Na Ovtarjevi tržnici v Lenartu je danes pestro. Ne manjka kulinarične, vinske in ostale ponudbe, na voljo so tudi strokovna svetovanja. Sodeluje 18 lokalnih ponudnikov, dogajanje spremlja kulturni program, množico je pozdravil tudi župan, mag. Janez Kramberger.

Degustacija zelenjavnih jedi in svetovalni program

Na tržnici sodeluje 18 ponudnikov z lokalno ponudbo Slovenskih goric: kulinariko, vinarstvom, ročnimi deli, domačo obrtjo. Dogajanje na prenovljeni tržnici v središču Lenarta se je začelo ob 9.00 uri, do 13.00 ure pa ga bo spremljal pester program.

Zbrane je naprej nagovoril župan občine Lenart mag. Janez Kramberger, sledi bo delavnica z degustacijo zelenjavnih jedi iz lokalnih in sezonskih živil, ki jo vodi Mojca Polak iz Višje šole za gostinstvo in turizem Maribor. Na voljo je še svetovalni program z Mišo Pušenjak, svetovalko specialistko iz Kmetijsko gozdarskega zavoda Maribor, na temo sezonskih vrtnin, težav in izzivov vrtnarjenja. Ob svetovanju bo odgovarjala tudi na vprašanja obiskovalcev.

Za kulturni program na dogodku skrbijo: ansambel Sladki greh, folklorna skupina Vrtca Lenart, folklorna skupina Osnovne šole Lenart, dramski krožek Osnovne šole Voličina in Folklorna skupina Kulturnega društva Sveta Ana.

Na Razvojni agenciji Slovenske gorice si prizadevajo oživiti tržnično dejavnost in predstaviti lokalno ponudbo širši populaciji v regiji, da bi čim več prebivalcev začelo uporabljati lokalno pridelane pridelke in izdelke. V lanskem poletju so tako v sodelovanju z matičnimi občinami v okviru projekta Na tržnico z Ovtarjem začeli z organizacijo tržničnih dogodkov. Izvedli so tržnične dneve v Benediktu, na Sveti Ani, v Cerkvenjaku, Vitomarcih, Sveti Trojici v Slovenskih goricah, Dupleku, Jurovskem Dolu in na Zgornji Velki.

V letošnjem letu Ovtarjevo tržnico sicer načrtujejo še v Šentilju (v soboto, 11. junija, od 9.00 do 13.00 ure) in v Pesnici (v torek, 21. junija, od 16.00 do 19.00 ure).