Po predstavi bodo, kot je v navadi, povabili še na delavnici, izdelovali bomo origamije in kuhali po japonsko.

Vir: Facebook

Marsovo malo gledališče: Kam pa kam, kamišibaj? vabi jutri, v soboto med 10. in 13. uro v Marsovo izbo v Vetrinjsko ulico 30 v Mariboru. Organizator je Zavod MARS Maribor v sodelovanju z Malim papirnatim gledališčem, projekt pa je sofinanciran s strani Mestne občine Maribor, Ministrstva za javno upravo, Centra za kreativnost in EU – Evropski sklad za regionalni razvoj (ESRR).

V času predavanja brezplačno animirano varstvo

Med 10. uro in 10.45 bo predstava Kam pa kam, Kamišibaj, kjer bo več zgodbic zloženih v predstavo. Od 11. do 13. ure bosta delavnica zgibanja iz papirja (brezplačno) z naslovom Moj prvi origami in Itadakimasu, kulinarična delavnica malih japonskih grižljajev. Ob 12. uri bo kratko predavanje za starše z Martino Medved z naslovom Kako privzgajamo ljubezen do kulture ali Dejanja štejejo več kot besede. Predavanje stane 1 Kulturni žetonček na osebo, ki stane 2 evra, za otroke pa v času predavanja nudijo brezplačno animirano varstvo.

Pripovedovanje zgodb ob slikah

Sobote za družbo na Marsu so namreč prijetna doživetja, v katerih se ob knjigi, filmu, plesu, gledališču, glasbi, kulturni dediščini in vizualni umetnosti srečujemo vse in vsakršne družine ter posamezniki, ki si želimo prijetne bližine. Kamišibaj pa je posebna umetniška oblika, majhna po svojih izmerah, a velika po svojih zmožnostih. Je pripovedovanje zgodb ob slikah na malem lesenem odru butaj, ki tradicionalno izvira iz Japonske. Zgodbe, ki se ujamejo v to malo gledališče, so zelo različne, od ljudskih, avtorskih, takih za odrasle, do poezije.