Borba za nakup podružnice slabe banke v Sloveniji še traja, mi pa gledamo, katere nepremičnine se pod njenim okriljem prodajajo v Mariboru.

Po sanaciji banke Hypo Alpe Adria nastala slaba banka vse od lanskega leta izvaja prodajni postopek Heta Asset Resolution, njene slovenske podružnice. Novembra 2018 so objavili razpis, v katerem so zainteresirane pozvali k nakupu 100-odstotnega deleža v Heta Asset Resolution, TCK in TCV, slovenskih izpostavah avstrijske družbe Heta. Družbe imajo v lasti za za 551 milijonov evrov terjatev, od tega je 166 milijonov donosnih in 386 milijonov slabih posojil.

Prodaja se tudi Bumbar park

Ob terjatvah ima Heta v lasti tudi sklad nepremičnin, vrednih približno 110 milijonov evrov. Nekaj jih je mogoče najti tudi v podravski regiji, predvsem v Mariboru in njegovi okolici. Med poslovnimi objekti, ki jih v naši bližini ponuja Heta Asset Resolution, so gostinski lokal To je to bar na Koroški cesti, ki ga lahko dobite za 70 000 evrov, prazna trgovina v 2. nadstropju City Centra za 77 tisočakov in pisarne na Ulici Kraljeviča Marka za 185 000 evrov.

Bumbar park je lahko vaš za 900 000 evrov.

Naprodaj so tudi poslovni prostori stavbe, v kateri je prej delovala Hypo Group na Ptujski cesti, cena pa znaša 700 000 evrov, v bližini pa se prodaja tudi poslovni objekt z avtosalonom in servisnimi prostori, za ta objekt bo kupec odštel 1 350 000 evrov. Na spletni strani nepremičnin družbe Heta lahko najdemo še industrijsko skladiščni objekt s pisarniškim delom v industrijski coni Tezno za 820 000 evrov ter objekt, v katerem je trenutno zabaviščni park Bumbar, ki je ocenjen na 900 000 evrov.

Vir fotografij: Nepremičnine Heta Asset Resolution

Zemljišča in parkirna mesta

Prodajajo se tudi zemljišča: 87.851,00 kvadratnih metrov veliko ozemlje med Pobrežjem in Brezjem v bližini avtoceste, za šport primerno zemljišče na Studencih ter zemljišči v Slovenski Bistrici in Šentilju. Na območju Maribora Heta Asset Resolution prodaja tudi nekaj parkirnih mest v garažni hiši ob trgovini Spar na Žolgarjevi ulici.

Poslanstvo Heta Asset Resolution je prodaja portfelja naložb in ohranitev vrednosti premoženja v upravljanju s pomočjo ustreznih ukrepov za izterjavo dolgov ali s prestrukturiranjem sredstev.

Heta prodaje ne komentira

Ali za katero od nepremičnin obstaja trenutno zanimanje kupcev, na Heta Asset Resolution nepremičnine niso želeli odgovoriti, komentirali niso niti samega postopka prodaje slovenskih izpostav družbe. Povedali so le: »V HETA Asset Resolution d.o.o.  poslovnih in prodajnih procesov skladno z osnovnimi načeli dobre poslovne prakse ne moremo komentirati. Za nepremičnine v Podravju in ostalo premoženje, ki ga upravljamo, aktivno iščemo najprimernejše poslovne rešitve ter tako uresničujemo dolgoročni načrt odprodaje portfelja naložb.«