Društvo Ohranimo naravo čisto iz Dupleka je po anonimni prijavi pozvalo osebo, da odstrani nelegalno odvržene smeti v naselju Log v Spodnjem Dupleku, v naravno zaščitenem območju Krajinskega parka Drava. Po včerajšnjem ogledu so ugotovili, da je del odvrženih smeti ostal, zato so ukrepali pri pristojnih.

Društvo Ohranimo naravo čisto je bilo 15.11. obveščeno o nelegalnem odlaganju odpadkov v naselju Log v Spodnjem Dupleku. Še isti dan so v objavi neimenovano osebo, ki je to storila pozvali, naj do konca naslednjega dne odlagališče sanira o čemer smo poročali tudi na Maribor24.si.

Kljub odvozu odpadki ostali

Včeraj so obiskali lokacijo v prepričanju, da je bilo odlagališče sanirano, za kar smo dobili tudi zagotovila domnevne lastnice zemljišča. Po videnem so ugotovili, da ni v celoti tako, za to so bili primorani na pristojne institucije podati prijavo o nedovoljenem odlaganju odpadkov. Zadevo so v obravnavo prevzeli pristojni, ki so zadolženi za identificiranje storilcev in izdajanje opozoril ter glob.

Društvo  Ohranimo Naravo ČISTO v kratkem pričakuje sanacijo celotnega odlagališča in odvoz vsega, kar v naravo ne sodi, na za to primerno organizirana mesta.

Društvo  Ohranimo Naravo ČISTO v kratkem pričakuje sanacijo celotnega odlagališča in odvoz vsega, kar v naravo ne sodi, na za to primerno organizirana mesta.

Visoke globe za odlaganje odpadkov naravi

Ob tem društvo tudi sporoča vsem, ki razmišljajo, da bi svoje odpadke namesto v svoj koš ali v zbirni center odpadkov, odpeljali kar v naravo, da se ne izplača, saj so predpisane globe za takšna dejanja precej visoke.

Zato uporabite zdravo pamet in poskrbite za odpadke na zakonit način, pa tudi če bo treba za oddajo teh v zbirnem centru plačati nekaj 10 EUR. Če to ne želite storiti zaradi drugih, storite to vsaj zaradi sebe in svojih otrok. Verjemite, občutek pri srcu bo veliko lepši, so še zapisali v svojem sporočilu.