BetterFLY , d. o. o. je učno podjetje, ki raste in se razvija na Srednji ekonomski šoli in gimnaziji Maribor. Vsako leto je v Celju tudi mednarodni sejem in državno tekmovanje, kjer učna podjetja tekmujejo in predstavljajo svoje poslovne ideje, izdelke in  storitve. Letos je bilo za njihovo učno podjetje zmagovalno leto. Med 42 učnimi podjetji so dosegli 1. mesto na državnem tekmovanju in 2. mesto na mednarodnem nivoju.

BetterFLY , d. o. o. je učno podjetje, ki raste in se razvija na Srednji ekonomski šoli in gimnaziji Maribor. Učno podjetje pomeni, da dijaki v okviru izobraževalnega programa ekonomski tehnik,  v 3. letniku  ustanovijo svoje virtualno podjetje in simulirajo delovanje poslovnih funkcij realnih podjetij. V Sloveniji obstaja centrala učnih podjetij – CUPS, kjer se vsa učna podjetja vseh srednjih ekonomskih šol med seboj povezujejo, sodelujejo in trgujejo. Vse nacionalne centrale tujih držav pa se povezujejo v Europen.

Vsako leto je v Celju tudi mednarodni sejem in državno tekmovanje, kjer učna podjetja tekmujejo in predstavljajo svoje poslovne ideje, izdelke in  storitve. Letos je bilo za njihovo učno podjetje zmagovalno leto. UP BetterFLY,  d. o. o. – Center za osebnostno rast in karierni razvoj – je stopilo na najvišje stopničke 15. mednarodnega sejma UP, ki se je odvijal virtualno. Dosegli so 1. mesto na državnem tekmovanju in 2. mesto na mednarodnem nivoju. Sodelovalo je 42  učnih podjetij, tudi iz tujine,  Indonezije, Slovaške, Češke, Srbije, Črne gore, Hrvaške, Avstrije, Švice, Bolgarije in  Kanade.  Ekipa 13 menedžerjev sreče – SEMRA, SANDRA, LARA, MITJA, ELIZABETA, AJLA, ANESA, MAŠA, MELISA, TINKARA, ANJA, ALJAŽ in direktorica PATRICIJA – se je odlično odrezala na poslovnih razgovorih, na virtualni stojnici in na  intervjuju pred komisijo.

In kakšna je njihova zgodba, ki je tako navdušila?

METULJ, pisan in čudovit, rezultat preobrazbe…

Tudi sami so si, v teh čudnih časih, želeli Miru, Empatije, Tišine, Upanja, Ljubezni in Jasnih dni. Želeli smo preganjati sence in prinašati barve v naš vsakdan.

In tako se je septembra 2020 začela pisati zgodba o življenjski radosti, pozitivni naravnanosti k delu, skrbi zase in za prijatelje, želji po svetlobi bivanja.  Zgodba o pogumu,  sodelovanju,  veselju, hvaležnosti, … K njim je prifrfotal  metuljček BetterFLYček  in želel je, da  se  počutijo tako kot on. Nasmejano, razigrano, zadovoljno, igrivo, zdravo, …FEEL LIKE  YOU je njihov moto pod katerim plešejo to zgodbo in s takšno miselnostjo letijo v svet.

In tako se je septembra 2020 začela pisati zgodba o življenjski radosti, pozitivni naravnanosti k delu, skrbi zase in za prijatelje, želji po svetlobi bivanja.  Zgodba o pogumu,  sodelovanju,  veselju, hvaležnosti, … K njim je prifrfotal  metuljček BetterFLYček  in želel je, da  se  počutijo tako kot on. Nasmejano, razigrano, zadovoljno, igrivo, zdravo, …FEEL LIKE  YOU je njihov moto pod katerim plešejo to zgodbo in s takšno miselnostjo letijo v svet.

Spoznali so, da je  pomembno, da smo ljudje srečni v osebnem življenju in tudi na delovnem mestu, v poklicu. Podatki pravijo, da je srečnih  59 odstotkov Slovencev. Gotovo  mednje sodimo tudi mi vsi. Ali ste vedeli, da že 9 let na svetovnem nivoju vsako leto izdajo poročilo o sreči? Slovenija je letos pristala na 29. mestu in izboljšala lanski rezultat. In podatek in vizija o sreči Slovencev za leto 2050 pravi: »Živeli bomo kakovostno, odgovorno, spoštljivo, premišljeno, drzno, zadovoljno.«

Podatek in vizija o sreči Slovencev za leto 2050 pravi: »Živeli bomo kakovostno, odgovorno, spoštljivo, premišljeno, drzno, zadovoljno.«

Da bomo prišli do tja, pa moramo danes razreševati probleme vsakodnevnega bivanja, ki so povezani s hitrim tempom življenja, stresom, porušenimi odnosi v družbi in osebnim nezadovoljstvom.

Njihova ekipa je to raziskala in spoznala, da je potrebno v ospredje postaviti sebe in ustvarjati svet, kjer živimo srečnejše in bolj zadovoljno ter uspešnejše življenje. Sami pa pravijo: »Smo menedžerji sreče in vsakemu, ki stopi skozi naša vrata pomagamo najti notranji mir in lastno vrednost v družbi.«

»Namen našega obstoja je, da ustvarjamo SKUPNOST, kjer bo vsak unikatni posameznik našel svoj ZAKAJ! Zase in za VAS osmislimo, iščemo in ustvarjamo: srečo, veselje, smisel življenja, zadovoljstvo, odgovornost, spoštovanje, uspeh, empatijo, fokus, čuječnost… «

Kaj ponujajo?

Nudijo izobraževanja in webinarje na področju zdravja, prehrane  in telesne vadbe, terapevtske ustvarjalne delavnice, osebna svetovanja in coachinge z zunanjimi strokovnjaki, timbildinge in meditacije in darilni program.

Do sedaj so sodelovali z go. Petro Škarja, ki jih bo mentorirala še pri izdaji knjige, go. Petro Kmetec, ki jih je vodila na poti osebnostne rasti in doseganja zdravega načina življenja, go. Petro Božič Blagajac, ki vodi Akademijo Paleta znanj in že živi srečo, go. Anito Mlakar, ki izobražuje kako postati prepoznaven in sodelovati z javnostmi. Sodelujejo pa tudi z drugimi.

13 menedžerjev sreče in mentorica Jolanda Lep vam torej podaja roko, da boste tudi vi ujeli svojega metulja sreče in našli mir v sebi ter svobodno  poleteli k uspehu. Pomagajte jim zgraditi takšno skupnost, ki želi osvajati novo znanje, razvijati ustvarjalnost, postavljati  visoke cilje in ovrednotiti svojo vlogo v družbi.

»Naš tim verjame v idejo, v sebe in moč sodelovanja. DOBRODOŠLI PRI NAS!«