V Sveti Trojici letos brezstično božično obdarovanje otrok. Župan in zaposleni v občinski upravi bodo darila odložili pred hišami. Izvedba letošnje Zimske pravljice pa je še pod vprašajem.

V občini Sveta Trojica v Slovenskih goricah tudi v corona obdobju ne želijo svojih najmlajših občanov prikrajšati za decembrske radosti. Kot so sporočili, so v občinski upravi predelali vse možnosti in dane pogoje in tako uredili “brezstično” obdarovanje otrok, ki pa jim bo kljub temu ostalo v spominu in bo to leto zagotovo nekaj posebnega.

Božiček bo v družbi občinske uprave in župana Davida Klobase opravil sprevod čez vsa naselja Občina Sveta Trojica v Slovenskih goricah, darila za otroke, ki so se rodili 2014-2019, pa odložil pred hišami. Sprevod Božička bo potekal 19. decembra, od 16.30 dalje.
Starše otrok ob tem prosijo, da na spletni strani izpolnijo obrazec za privolitev obdarovanja.

David Klobasa

Objavil/a David Klobasa dne Torek, 17. november 2020

 

Izvedba Zimske pravljice bo odvisna od vladnih ukrepov

Zimska pravljica 2019

Na vprašanje, ali bodo v Sveti Trojici tudi letos organizirali Zimsko pravljico, sklop prazničnih dogodkov in prireditev, trojiški župan odgovarja, da je vse odvisno od vladnih ukrepov. “Imamo vse pripravljeno za Zimsko pravljico, njena izvedba pa bo odvisna od vladnih usmeritev. Če nam bodo dovolili, bo Zimska pravljica 2020 potekala v drugi polovici decembra na prostem, pred občinsko stavbo v središču Svete Trojice”.

Imamo vse pripravljeno za Zimsko pravljico, njena izvedba pa bo odvisna od vladnih usmeritev.

“Koncept prireditve ostaja enak; za obiskovalce bodo na voljo praznične stojnice, tudi letos pa bo, tako kot lani, na trojiškem odru nastopila Helena Blagne. Želimo si, da bi Helena postala stalnica trojiške Zimske pravljice”.

Zagotovo pa ne bo vsakoletne razstave jaslic

dav

»Zagotovo pa letos ne bo tradicionalne razstave jaslic v samostanski kleti v Sveti Trojici,« še dodaja Klobasa in pojasnjuje, da bi takšen dogodek v zaprtem prostoru predstavljal preveliko tveganje za zdravje občanov in obiskovalcev.

Zagotovo pa letos ne bo tradicionalne razstave jaslic v samostanski kleti v Sveti Trojici.

Spomnimo, da so v lanskem letu organizirali že 9. razstavo jaslic, na kateri je razstavljalo preko 100 razstavljavcev iz Slovenije in tujine. Posebnost lanske razstave so bile jaslice v velikosti 15 kvadratnih metrov, ki jih je izdelala družina Hozjan iz Hotize.