Zadnji dan Festivala Lent bo minil v znamenju sklepnega dejanja 31. Folkarta, ki se bo nocoj ob 21.30 zvrstil na Glavnem odru na Trgu Leona Štuklja in ognjemeta, ki bo točno ob polnoči razsvetlil nebo nad štajersko prestolnic.

Mednarodni hitropotezni šahovski turnir Lent

Danes, ob 9.30 se bo v okviru Športnega Lenta v Taborki odvil mednarodni hitropotezni šahovski turnir Lent, Glavni trg bo v okviru Pozor muzika na cesti zabavala koprska zasedba Pantaloons, ki igra mešanico broken beata, dubstepa, elektrofunka ter drobcev, nabranih v ambientalnih revirjih. Ves ta glasbeni drobir natrobijo skozi tubo, napihajo skozi tenor saksofon ter natolčejo na bobne.

Glasbeni izbor prijeten ušesom in bokom

V Mestnem parku na odru Triglav bo ob 17. uri 21. otroški Folkart (SLO, CRO), v prostoru GT22 bo ob 18. uri Dunja Bovan (CRO) predstavila z naslovom Muzika za dobar đir. Gre za glasbeni izbor prijeten ušesom in bokom, po potrebi se prilagaja plesiščem, improviziranim šankom in prijateljskim druženjem. V Vetrinjskem dvoru se bo ob 18.30 v okviru otroškega programa predstavila Romana Kranjčan na tradicionalnem festivalskem Rajanju z Romano, kjer bodo udeleženci s plesom in pesmijo pomahali v slovo otroških dogodivščin polnem Festivalu Lent 2019.

Mešanica punk rocka in folk glasbe

Dvorano Union – Salon glasbenih umetnosti bo ob 19.30 zasedel kvartet Kvartet flavt Traverso & Sara Zajc, ki poleg železnega repertoarja izvaja tudi sodobna dela z modernimi tehnikami igranja ter se ozira onstran meja klasične glasbe (etno, latino, jazz). V zalivu pri Sodnem stolpu (Večerov oder) bo ob 20. uri nastop sedemčlanske folk punk rock skupine Happy Ol’ McWeasel, ki je nastala leta 2007 ter z mešanico punk rocka in folk glasbe že več kot 10 let razvnema tako domače kot tuje odre.

Zapore prometa

Kot sporoča organizator, bodo zaradi ognjemeta v mestu tudi zapore prometa. Na Glavni most bo zaprt za motorni promet od 9. ure do 22.30, od 22.30 do 2. ure v nedeljo pa čez Glavni most ne bodo mogli niti pešci. V tem času bo za motorni promet in kolesarje zaprt tudi Titov most, od krožišča na Titovi do vzhodno/zahodne pentlje, vključno s fizičnimi zaporami zavijalnih pasov na vozišču Pobreške in Titove proti Titovemu mostu. Med 20. in 1. uro zjutraj bo prav tako zaprta tudi sprehajalna pot na desnem bregu Drave med Titovim in Glavnim mostom.

Celoten program današnjega dne in celotnega festivala je dosegljiv na spletni strani Festivala Lent.