Znana je identiteta tragičnih zakoncev.

S Policijske uprave Celje, da je včeraj na Koroškem prišlo do poskusa umora. 38-letni moški je kljub veljavnemu ukrepu prepovedi približevanja do 33-letne žene, prišel na njen dom in jo poskušal umoriti. Policisti so ji nudili prvo pomoč, a je kasneje umrla v bolnišnici. Po naših neuradnih informacijah je 38-letnik nekdanji prvoligaški nogometaš iz Dravograda, Robert Pevec, njegova pokojna žena pa Sabina P.

Poročila sta se pred tremi leti

Po informacijah Večera se je zločin zgodil v Dravogradu. Par je imel dva otroka, oba sta še mladoletna. Sedaj sta ostala brez obeh staršev. O samem zločinu so edine znane informacije, da je 38-letnik svojo ženo napadel in tako hudo poškodoval, da je kasneje zaradi posledic poškodb umrla v bolnišnici. Policista sta ob prihodu na kraj osumljenemu odvzela prostost, izjemno hudo poškodovano 33-letno žensko pa sta takoj začela oživljati in ji nudila prvo pomoč do prihoda reševalcev. Ogleda kraja dejanja sta se udeležili tudi preiskovalna sodnica in državna tožilka.

Hudo poškodovano 33-letno žensko so z reševalnim vozilom odpeljali v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec, kjer je danes zjutraj umrla. Kot navaja Večer, bi naj bila otroka v času umora doma. Znano je tudi da je bila 38-letniku izrečena prepoved približevanja, toda stara naj bi bila komaj nekaj tednov.

Po neuradnih, ampak zanesljivih podatkih je 38-letnik Robert Pevec, njegova pokojna žena pa Sabina P. Robert Pevec je igral v slovenski nogometni reprezentanci do 17, 20 in 21 let, v več nogometnih klubih, nazadnje pri NK Dravograd. S partnerko sta se poročila junija 2019, rodila sta se jima dva otroka, zadnja leta pa naj bi bila oba zaposlena v podjetju Mahle Filtersysteme v Avstriji, poročajo Primorske novice.

Policisti bodo po zbranih obvestilih 38-letnika kazensko ovadili in ga zaradi suma storitve kaznivega dejanja umor privedli k preiskovalnemu sodniku. Od sobote zvečer je v pridržanju. Več podatkov o tragičnem dejanju bo celjska policija sporočila v prihodnjih dneh.