Huda suša, ki je širom naše celine odkrila že kar nekaj skritih zanimivosti, med drugimi so se iznad vodne gladine prikazali več kot 70 let stare nacistične ladje in ‘kamni lakote’ iz 15. stoletja, gladino rek znižuje tudi na območju Severne Amerike. Stopinje akrokantozavra, ki se je po območju sprehajal pred več kot 113 milijoni let, so lahko nazadnje v Teksasu opazovali pred več kot 20 leti. A ker se je reka Paluxy zaradi hude suše izsušila, so spet pokukale na površje, poroča portal 24ur.

Območje nahajališča se nahaja v državnem parku Dinosaur Valley v mestu Glen Rose. Strokovnjaki s stopinj že brišejo prah in označujejo teren, ki ga lahko reka kmalu spet prekrije. “Ko iz izsušene struge pometemo umazanijo in prah, se nam takoj prikaže še več sledi,” je dejal Paul Baker, ki sodeluje pri odpravi, navaja portal 24ur.

Teksaški oddelek za parke in divje živali je ob dogodku povedal, da bodo več kot sto milijonov let stare odtise akrokantozavra, čeprav se bodo znova skrili pod reko, še naprej varovali. “Ne samo za našo, ampak tudi za prihodnje generacije.”

Območje Glen Rose, ki se razteza od jugozahoda od severovzhoda Teksasa, je polno odtisov različnih dinozavrov, največ jih pripada akrokantozavru, ki je živel predvsem na območju Severne Amerike. Območje je poseljeval 110–130 milijonov let nazaj in je bil T-Rexov ‘bratranec’. Bil je eden največjih plenilcev, težak približno 6 ton, v višino pa dosegal do 11,5 metra, še poroča 24ur,