Danes so na Dunaju ovrgli oba prva suma okužbe z novim koronavirusom iz Kitajske. Hkrati sta se danes dopoldan pojavila dva nova suma pri avstrijskih državljanih, ki sta se vrnila iz Kitajske

Na Dunaju so danes ovrgli oba prva suma okužbe z novim koronavirusom iz Kitajske. Kitajska državljanka, ki so jo v nedeljo zvečer sprejeli v bolnišnico, ni okužena z novim koronavirusom. Hkrati sta se danes dopoldan pojavila dva nova suma pri avstrijskih državljanih, ki sta se vrnila iz Kitajske. Nov sum okužbe so zabeležili tudi v Celovcu.

Obe pacientki, kitajski državljanki, pri katerih so sumili, da bi lahko šlo za okužbo z novim koronavirusom, sta po navedbah iz dunajske bolnišnice dobro in nista huje bolni. Pri drugem primeru suma je šlo za kitajsko državljanko, ki živi v Avstriji in je bila na počitnicah na Kitajskem. V prvem primeru je šlo za kitajsko stevardeso, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Kaj je koronavirus, ki kosi po Kitajskem, in zakaj so se ga prestrašili tudi v Evropi?

Pri novih dveh sumih gre za moškega in žensko, oba sta državljana Avstrije, ki sta se danes dopoldan ločeno sama odpravila na eno od dunajskih bolnišnic. Oba sta po vrnitvi iz Kitajske dobila vročino in kašljata. Sedaj sta v bolnišnici v izolaciji. Ni še znano, ali sta se med potovanjem na Kitajskem mudila tudi v provinci Hubei, od koder se je virus začel širiti.

Nov sum okužbe so danes popoldne zabeležili tudi v Celovcu, kjer so eno osebo dali v izolacijo. Več informacij zaenkrat ni znanih, ali je oseba res okužena z novim koronavirusom, pa naj bi bilo znano v torek dopoldne.

STA