Na štajerski avtocesti je ponovno prišlo do dolgega zastoja na poti do Avstrije. Delavec, ki dnevno migrira v Avstrijo, nam je zaupal alternativne poti, za katere se odloča tudi sam.

Delavci, ki iz Štajerske dnevno migrirajo proti Avstriji na delo, se vsak dan spopadajo z gnečami na cestah. Na poti proti staremu mejnemu prehodu v Šentilju in na avtocesti proti Avstriji prihaja do vsakodnevnih kontrol osebnih vozil, kar privede do daljših kolon. Razlogi za kolone so tudi drugje; od prometnih nesreč do ovir na cesti. Trenutno je na štajerski avtocesti pred prehodom Šentilj proti Avstriji nastal že 5 kilometrov in pol dolg zastoj, zastoj je tudi na regionalni cesti proti Avstriji. Zaradi zastoja, ki ga je povzročil okvarjen jašek, boste na izbrano destinacijo prispeli s 45-minutno zamudo.

Raje uberite to pot

Če ste že v Šentilju in je stari mejni prehod zasičen z vozili, zavijte proti Kresnici, ki je približno dva kilometra oddaljena iz Šentilja. Potrebovali boste še dva kilometra, da prispete do Debele Berte, prve trgovine na avstrijski strani, je za naš portal povedal Danijel Golob, ki se vsak dan pelje na delo v Avstrijo. V tem primeru ne gre za uraden mejni prehod (tega namreč nismo našli na seznamu uradnih mejnih prehodov z Avstrijo), je pa cesta vseeno varovana.

Uberete lahko tudi pot preko Kungote, kjer imate več možnosti. Izberete lahko mejni prehod v Juriju ali pa se povzpnete na Plački vrh, zapeljete mimo razglednega stolpa Plač in že ste preko meje.

 

Na tem območju vam preostane tudi pot preko Pruha.

V Avstrijo je mogoče priti tudi iz druge smeri, in sicer preko mejnega prehoda Sveti duh na Ostrem vrhu, ki je sicer na povsem drugi strani, severno od Selnice ob Dravi.