Vas čaka gradnja hiše? Sanacija starejše hiše ali stanovanja? Želite investirati v ogrevalni sistem, ki je trajen, prijazen do okolja in vas ter ima dolgo garancijsko dobo?

Ekosen, znova z zlatim priznanjem Gospodarske zbornice nagrajeno podjetje, dokazuje, da obstajajo odlične rešitve za ogrevanje doma. IR-ogrevanje, ki je prijazno okolju in ljudem, pa tudi denarnici, že leta pridobiva pomen. In to zato, ker je ugodno, zmanjša stroške ogrevanja do 60 %, hkrati pa pripomore k dobremu počutju doma ali na delovnem mestu.

Vedno znova slišimo pripombe oseb, ki se grejejo s talnim gretjem. Otekanje nog, slabo počutje, veliko prahu, ki kroži po zraku, prostori se ne ogrejejo dovolj ­– to so le nekateri argumenti uporabnikov, ki se za talno gretje ne bi več odločili.

IR-grelni sistem Ekosen se prilagaja vam

»Žal s partnerjem spadava med tiste, ki se za toplotno črpalko ne bi več odločili. Sama imam zelo čuden delovni čas. Po napornem 12-urnem delovniku me pogosto zebe, s pomočjo talnega gretja sicer lahko temperaturo dvigneš, ampak to traja … Tudi v kopalnici bi si ob določenih urah v dnevu želela višje temperature,« potoži Urška. »Prav zato smo se odločili, da v kopalnicah namestimo grelni panel. Končno lahko spontano uživam v večerni kopeli, ne da bi me potem zeblo. Prostor se dodatno ogreje izredno hitro, poraba elektrike je minimalna.«

IR-ogrevanje je popolnoma drugačno. Tako kot toplotno črpalko poganja elektrika, je ta potrebna tudi za delovanje grelnih panelov. Poraba pa je pri obeh sistemih približno enaka. Tudi če zanemarimo dejstvo, da je investicija v IR-grelne panele bistveno nižja, pa ne želimo zanemariti drugih dejstev:

  • IR-grelne panele lahko upravljamo po telefonu,
  • če gremo na dopust, ogrevanje zmanjšamo in samo s klikom povečamo želeno temperaturo nekaj ur pred prihodom domov/na vikend/v službo,
  • z zavestno rabo ogrevanja še dodatno zmanjšamo električno porabo,
  • stroške ogrevanja lahko zmanjšamo za do 60 %,
  • IR-grelni sistem je primeren za vse generacije,
  • tovrstno ogrevanje je prijazno do ljudi in okolja.

Ker z IR-grelnimi paneli prihranimo in z njimi ni dodatnega dela, se zanje odloča vedno več ljudi. Med njimi je tudi Petra Babnik Hudmal: »Sama sem se odločila za to ogrevanje zaradi nizkih stroškov, pa tudi zato, ker z njim ni dodatnega dela, vzdrževanja.«

 

Toplota, ki vas prijetno obdaja

Andreja Verovšek je o IR-grelnih panelih brala na forumu Gradimo in delamo dom. »Všeč mi je, ker so prostori zelo prijetno topli, toplota te obliva, nimaš občutka, da seva iz enega grelnega telesa. Zanimivo je tudi, da se hči ob grelnih panelih zelo rada uči. Prej jo je med učenjem vedno zeblo, zdaj pa je čisto zadovoljna.«

Ekosen predstavlja novost: Sunlife TABLE, za ogrevanje zunanjih teras in balkonov

Inovativna novost, nagrajena z zlatim priznanjem za inovativnost Gospodarske zbornice, nam bo omogočala prijetno preživljanje večernih uric v najboljši družbi družine, prijateljev …

Porabijo kar 80 % manj energije kot drugi grelniki na trgu, ki sevajo rumeno svetlobo, hkrati pa so bolj učinkoviti, toplota je prijetnejša in enakomerna.

Navdušeni so tudi obstoječi uporabniki teh grelnih tabel:

»Vse pohvale inovativnemu podjetju Ekosen, ki je za naše stranke poskrbel v mrzlih dneh. Opremili smo 8 miz na naši terasi, kjer lahko obiskovalci sedijo za ogrevano mizo.

 

Iznašli so rešitev, ki greje točno tam, kjer nas običajno zebe. Kar me je posebej navdušilo, je poraba električne energije, ki je neverjetno nizka. Namestitev grelnega panela pod mizo pa je zelo enostavna. Naši gostje so zelo zadovoljni in nas zato z veseljem obiščejo.« Matic Milec, GELI FAN PLAC.

Regulator IR Sun WiFi – najbolj prilagodljiv regulator na trgu

Regulator IR Sun WiFi je že leta najbolj prodajan izdelek podjetja Ekosen. V kombinaciji z IR-ogrevanjem lahko ogrevanje odlično prilagajamo svojim navadam. Pametni spremljevalec omogoča fleksibilnost in pa tudi zavestno rabo energije, kar je v trenutnih časih še pomembneje.

Ogrevanje lahko tako prilagajamo ne glede na to, kje smo – v službi, na dopustu … To še posebej ustreza uporabnikom z nerednim delovnim časom ali tistim z manjšimi otroki. Tudi vrtec Mali Grof je navdušen nad prilagodljivostjo – tako ima lahko vsak prostor drugačno temperaturo, prav takšno, kot jo potrebujejo.

Želite izvedeti več o IR-ogrevanju? Za pripravo rešitve z IR-grelnim sistemom Ekosen pokličite na brezplačno telefonsko številko 080 30 10 ali pišite na e-naslov: [email protected].

Lahko pa nas obiščete v salonih: v Miklavžu na Dravskem polju (pri Mariboru), Ptujska cesta 17, v Mengšu (pri Ljubljani), Gorenjska cesta 19, v Kopru, Piranska cesta 2.