IR-grelni paneli so primerni za vsak dom: stanovanje, hišo, apartma, vikend pa tudi avtodom in plovila. Zaradi prilagojene dimenzije lahko določene panele namestimo celo v armstrong strope in jih popolnoma spojimo s prostorom. Lahko pa gremo korak dlje in jih uporabimo za izdelavo domače IR-savne.

Vsestranski način ogrevanja

IR-grelni sistemi so na tržišču dokaj mlad način ogrevanja, pa vendar je v zadnjih letih vse bolj prepoznaven. Z Ekosenovimi IR-grelnimi paneli se tako greje že več kot 10.000 gospodinjstev. Nekateri izmed njih so z veseljem delili svojo izkušnjo z nami.

Na igrišču se ogreva z žogo, doma pa z IR-grelnimi paneli

IR-grelni sistem Ekosen ima tudi popularni mariborsko-brazilski nogometaš Marcos Tavares, ki je že dve leti njegov zadovoljni uporabnik.

Marcos Tavares

O izkušnji z IR-ogrevanjem nam je prijazno povedal, da gre za preprosto in odlično ogrevanje ter da je uporabnik IR-grelnih panelov in nima nobenih drugih skrbi, kot da nastavi prijetno temperaturo na regulatorju IR Sun WiFi. Toploto z IR-paneli občutim na drugačen, prijeten način.

Glede razlike s prejšnjim ogrevalnim sistemom in IR-paneli meni, da je zdaj je bolj toplo, posebej v kopalnici, kjer je IR-grelno ogledalo. Po prhanju čuti v prostoru več toplote, kar mu predstavlja užitek. Prav tako je povedal, da je v prostorih povsod enakomerno ogreto.

Na vprašanje, kako je z regulacijo in kje je bil IR-grelni sistem kupljen, je odgovoril, da je pri sami uporabi regulatorja ugotovil, da je zelo preprost za uporabo, da lahko spremlja porabo električne energije, pa še vse skupaj lahko preprosto nastavlja prek telefona, kar je zanj velika prednost. Ni mu treba nastavljati na vsakem regulatorju posebej, ampak vse uredi kar prek telefona. IR-panele je kupil pri podjetju Ekosen, s prodajalcem je bil zelo zadovoljen. Posebno zahvalo pa je namenil Alešu Babiču.

Ali bi IR-ogrevanje priporočal tudi drugim? Na vprašanje je odgovoril pritrdilno. Tavares pravi, da je tovrstno ogrevanje čisto in nima nobenih težav. Ne samo da je grelni sistem odličen, temperatura je enaka po celotnem prostoru in cena porabe je izredno nizka, zrak je svež in ni prašenja. Za njegovo družino je velikega pomena, da imajo odlično ogrevanje, saj so vajeni tople Brazilije in IR-ogrevanje res priporoča bodočim uporabnikom, saj je to gretje, ki ga je prepričalo.

 

Aleks Pihler

IR-grelni paneli za vsak okus

Z IR-grelnimi paneli sistema Ekosen se od leta 2017 ogreva tudi slovenski nogometaš, sicer član NK Maribor Aleks Pihler.

Na vprašanje, kaj mu je najbolj všeč pri tem načinu ogrevanja, je Aleks Pihler odgovoril, da bi poleg kakovosti ogrevanja poudaril predvsem to, da vzdrževanja praktično ni ter da so IR-grelni paneli skoraj neopazni in nemoteči v prostoru.

O lastni izkušnji z regulatorjem IR Sun, ki regulira grelni sistem Ekosen, pa je povedal, da je regulacija zelo preprosta za uporabo in nanjo nima pripomb. Regulator ima lep dizajn.

O tem, ali je kakšna razlika med prejšnjim načinom ogrevanja in zdajšnjim IR- ogrevanjem, pa je Pihler povedal, da bi na tem mestu želel omeniti toploto v prostoru ter da sicer tudi prej ni bilo težav, vendar pa bi IR-grelne panele postavil pred vse prejšnje načine ogrevanja. “Videz, vzdrževanje, stroški in drugo je pri IR-panelih precej boljše in enostavnejše,« je še dodal.

Želite izvedeti več o IR-ogrevanju?

Za pripravo rešitve z IR-grelnim sistemom Ekosen pokličite na brezplačno telefonsko številko 080 30 10 ali pišite na e-naslov info@ekosen.si.

Lahko pa nas obiščete v salonih:

  •       v Miklavžu na Dravskem polju (pri Mariboru), Ptujska cesta 17,
  •       v Mengšu (pri Ljubljani), Gorenjska cesta 19,
  •       v Kopru, Cesta Zore Perello-Godina 2.

Strokovnjaki na področju IR-ogrevanja

Pravi naslov za svetovanje in nakup IR-grelnih panelov je brez dvoma podjetje Ekosen s svojimi dolgoletnimi izkušnjami in odličnimi referencami na tem področju.

Že ta trenutek pa lahko preverite, koliko bi privarčevali z IR grelnim sistemom v primerjavi z ostalimi načini ogrevanja TUKAJ.