Šport

Vijolice bodo v Evropi cvetele tudi spomladi

Uredništvo , 12.12.13 ob 18:52

Mariborski nogometaši so v 6. krogu Evropske lige v Ljudskem vrtu z 2:1 premagali Wigan. V drugi tekmi je Rubin z 2:0 ugnal Zulte.

Mariborski nogometaši si bodo 53 rojstni dan zapomnili. 12. december se bo zapisal v zgodovino z zlatimi črkami. Mariborčani so si namreč z zmago v zadnjem delu skupinskega dela Evropske lige priigrali napredovanje, tako da bodo prvič v zgodovini prezimili v Evropi. Za vijoličaste sta zadetka na tekmi dosegla Dejan Mezga ter Željko Filipović.
Vse se je poklopiloPred današnjo tekmo je bilo veliko ugibanj, kaj se bo zgodilo na preostali tekmi med Rubinom in Zultejem. Zmaga Rubina je bila namreč za napredovanje vijoličastih nujna. In tako se je tudi zgodilo. Rubin je slavil z 2:0, vijoličasti pa so napredovanje potrdili z zmago nad Wiganom. Trener Ante Šimundža se bo tako v zgodovino zapisal kot prvi trener, ki je z Maribor napredoval v Evropi. »Tekma je bila zelo napeta, precej je bilo živčnosti. Wigan je pokazal, kako se igra v Angliji, kakšen je agresiven nogomet. Bili smo enakovredni, pri 2:1 smo imeli zaključno žogo, ki pa je nismo izkoristili, a je nato Jasmin Handanović pokazal, zakaj je v vratih Maribora. Rezultata v Belgiji nisem spremljal, zvedel sem šele pet minut pred koncem, ko mi je povedal športni direktor Zlatko Zahovič. Odločila je želja po uspehu in napredovanju. Dosegli smo zgodovinski preboj, nekaj, česar niso pričakovali niti največji optimisti. Zdaj si ne želim privoščiti neke evforije, kogarkoli dobimo v nadaljevanju, mu ne bo lahko v Ljudskem vrtu”  je po tekmi dejal Šimundža

Filipović: Želim, da je vsa Slovenija ponosna na nasPotem, ko se je prvi polčas končal z dvema dosojenima enajstmetrovkama in izenačenim izidom 1:1, so vijoličasti v drugem polčasu ritem samo še stopnjevali. V slačilnici so  se dogovorili kako nad Wigan in trud je bil poplačan v 59. minuti, ko je v mreži odjeknila prava petarda Željka Filipovića. »Noro. Res smo se trudili. Zaslužili smo si napredovanje. S takimi navijači je Maribor še bolj nevaren.  Mi smo še vedno zelo majhni ampak gremo iz tekme v tekmo, dajemo svoj maksimum, nekje nas podcenjujejo, ampak tako je. To je plod dobrega dela, vseh 90. minut smo se trudili. Tako kot je bil Wigan danes agresiven, kaj takega še nisem doživel. V drugem polčasu smo zato zaigrali z daljšimi podajami, kar se je obrestovalo. Kar se tiče mojega gola, se veselim vsakega. Ne dajem dosti golov, tako da je vsak gol fantastičen. Trudimo se po najboljših močeh, želimo si, da je vsak posameznik, celotna štajerska in Slovenija ponosna na nas«.
Pravo darilo za rojstni danMariborčani so na današnji dan praznovali 53. rojstni dan. Zmaga proti Wiganu in napredovanje je bilo za tabor vijoličastih najlepše darilo. Zmago bodo tako proslavili pozno v noč, saj po 35 odigranih tekmah zasluženo odhajajo na zimski odmor. Igralec Martin Milec »pika na i današnjemu dnevu. Razrezali smo torto, razrezali smo Wigan, prezimili bomo v Evropi. Igralci še sploh ne dojamemo kaj se je zgodilo. Presrečni smo. Odigrali smo taktično zelo zrelo tekmo in pokazali, da lahko igramo tudi pod pritiskom. Pokazali smo, da smo pravi. Verjeli smo v našo zmago. Razmišljali smo le o sebi. Mislim, da bo današnje slavje trajalo dolgo« je z nasmeškom na obrazu zaključil Milec.  

map beljakovine
Vse, kar morate vedeti o MAP beljakovinah!
Lajfstajl
Vse, kar morate vedeti o MAP beljakovinah!
Oglasno Sporočilo, Danes ob 08:00
Prazniki
Velikonočna tradicija v Lovrencu na Pohorju: Od sejma do blagoslova ognja