Izjemna tekma v prvem krogu elitne italijanske lige med domačo Piacenzo in gostujočo Verono, za katere je blestel Mariborčan Rok Možič.

Verona je uprizorila pravo malo presenečenje na otvoritveni tekmi državnega prvenstva. Po tem, ko je že kazalo na zmago Piacenze po petih nizih je prišlo do epskega preobrata, v katerem je največ zaslug imel prav mariborski odbojkarski biser.

1. krog, Superliga, Piacenza
Piacenza – Verona 2:3 (25:20, 23:25, 23:25, 25:20 in 24:22)

“Po imenih so zagotovo vrhunska ekipa, verjetno po imenih boljša od nas, ampak na igrišču to ne šteje. Prva tekma je pri njih, ne bo nam lahko, a če pokažemo najboljšo igro, se nimamo ničesar za bati in lahko premagamo tudi njih,” je pred tekmo v pogovoru za agencijo Proelium dejal slovenski odbojkarski reprezentant Rok Možič.

Možič dosegel 21 točk

V Piacenzi smo spremljali izenačen dvoboj od začetka tekme. Bolje so začeli gostitelji, ki v svojih vrstah imajo zveneča imena kot so Roberlandy Simon, Yoandy Leal, Yuri Roman,.. Povedli so za tri točke (17:14), a do konca prvega niza serija 3-11 odbojkarjev Verone.

V naslednjih dveh nizih je dvoboj bil izenačen do zadnje točke. Ekipi sta si razdelili po en niz. V nadaljevanju prepričljiv četrti set za Piacenzo, ki je tako v zadnji pet niz vstopila precej samozavestno.

V podaljšani igri, ki se igra do 15, se je igralo točko za točk. Pri rezultatu 9:8 smo videli pravo malo mojstrovino nekdanjega dijaka II. gimnazije Roka Možiča. Dosegel je pomembno točko tudi pri 13:13. Imela je Verona v tistem trenutku pri rezultatu 14:15 in 15:16 dve zaključni žogi, katere pa niso uspeli izkoristiti.

Po servisu Simona, enega od glavnih zvezdnikov pri Piacenzi, je kazalo že na zaključek dvoboja, veselje v domači dvorani se je začelo, a po sodniškem pregledu šok v dvorani Bancaa. Rezultat se je izenačil na 17-17, od takrat naprej je na sceno stopil Rok Možič, ki je dosegel štiri točke od skupno njegovih 21 točk včeraj zvečer. Od tega en pomemben as, ki je prevesil zaključek tekme na tehtnico Verone.

Možič je v napadu imel 50-odstotni izkoristek (17/34), tri točke je dosegel na začetnem udarcu, dve pa v bloku. Od njegovih soigralcev najučinkovitejša Maksim Sapožkov, ki je prispeval 25 točk in malijski bombarder Noumory Keita, ki je prav tako dosegel 21 točk.

Vrhunci s tekme med Piacenzo in Verono:

Verono v naslednjih krogih čakata dva kandidata za naslov prvaka. Najprej bodo doma gostili Trentino, teden dni kasneje, pa dvoboj s Perugio, ki ima v svojih vrstah Wilfreda Leona, Kamila Semeniuka, Oleha Plotnicega in Simoneja Giannellija