3. evropska tekma Maribora v letošnjem poletju, po porazu proti Botevu vijoličasti nadaljujejo tekmovanje v kvalifikacijah za UEFA Conference League. Med zaključnimi pripravami na tekmo se je zgodila družinska tragedija Etienna Beugreja, ki je danes dopoldan izvedel šokantno novico o nenadni smrti očeta. Kljub boleči izgubi se je odločil, da bo ostal z moštvom in bo v kadru za tekmo. Po predvidenem načrtu je dobil priložnost v začetni enajsterici. 

MARIBOR - UNIVERSITATEA CRAIOVA 2:0 (0:0)

Jan Repas 58', Arnel jakupović 88.

90'+: Konec tekme. Na tribunah odmeva "Štajerska se veseli." Prepričljiva in zaslužena evropska zmaga. 

88': GOOOOOL!! Joker Jakupovič iz bližine z glavo za 2:0. Dolgo so vijoličasti pletli, nato pa je visoka podaja Milca iz desne našla luknjo v zgoščeni obrambi Craiove. 

82': Sikošek namesto Širvysa. Milec na desno. 

74': Priložnost tekme za Craiovo takoj po odhodu Šoštariča Kariča iz igre, Zajkov z glavo tik ob vratnici. 

72': V igro pri Mariboru M'bondo (namesto Šoštariča Kariča) in prvič tudi 17-letni Poljak Karol Borys (Božič).

68': Kljub vodstvu se napadi vijoličastih nadaljujejo. Šoštarič Karič je bil za malenkost prekratek na oddaljenejši vratnici. 

65': Prvi poizkus Jakupoviča po Milčevi podaji iz prostega strela. Strel z glavo je zletel preko vrat. 

60': Jakupovič namesto Barišiča, ki je, kljub novi neprepričljivi predstavi, prejel aplavz iz tribun. 

58': GOOOOL!! 1:0 za Maribor. ličičeva zadnja podaja je končno našla pravega naslovnika: Mrežo Craiove je s strelom po tleh (med nogami Popescuju) zatresel Jan Repas. Maribor več kot zasluženo do vodstva.

[[image_7_article_68443]]

56': Romunska obramba na Iličičevem vrtiljaku, vendar tudi Jojo ne more in more zadeti ... Za vstop se pripravlja Jakupović.

52': Prvi rumeni za Maribor: Širvys

46': Začetek drugega polčasa. Maribor brez menjave. Na tekmi danes tudi Zlatko Zahovič.

[[image_5_article_68443]]

Konec 1. polčasa: Maribor v polju veliko boljši od nasprotnika, a zapravljene priložnosti v letošnji evropski sezoni postajajo vse bolj frustrirajoče. 

45': Gol Beugreja iz očitnega prepovedanega položaja.

43': Po napaki Milca nevarno situacijo pred golom rešuje J. Repas. Z igralcem več imajo vijoličasti več težav. 

36': Menjava pri Universitatei Craiovi. Juraj Badelj bo zapolnil luknjo v obrambi po rdečem kartonu Maldonada. Žrtvovan je Mora. 

33': Že iz naslednje akcije nova priložnost. Šoštarič Karič je krasno nastavil  Beugreju, vendar je spet zmanjkala odločnost v zaključku. 

31': RDEČI KARTON za Craiovo. Beugre je ukradel žogo in stekel sam proti golu, Maldonado ga je povlekel za dres. 

[[image_3_article_68443]]

29': Milec tokrat iz voleja preko vrat. Maribor je nevaren iz vseh strani. Ali bo vijoličastim uspelo nadaljevati v tem tempu in tudi zadeti?

26': Barišič se je znašel sam pred vratarjem, a je padel pod pritiskom romunskega branilca iz hrbta. Brez prekrška za 11-m. 

21': Gibanje Božiča je nerešljiva uganka za Romune. Tokrat je po novem preigravanju akcijo zaključil sam, a iz 25 metrov ni dobro zadel žoge. 

16': Beugre iz težkega položaja z glavo, brez nevarnosti za Popescuja. Nogometaši Maribora danes delujejo razpoloženi, Craiova se brani ...

[[image_2_article_68443]]

[[image_4_article_68443]]

14': Maribor takoj odgovarja s priložnostjo. Božič je zvrstil nekaj Romunov, podal do Širvysa, ki je s plasiranim strel iz 20 metrov zgrešil vrata. 

13': Do prve priložnosti zdaj gostje. Strel Ivana z glavo po podaji iz strani je zletel za kak meter mimo gola. 

4': Maribor do prve priložnosti na tekmi. Ž. Repas je ukradel žogo na nevarnem območju in sam zaključil akcijo. Neugoden strel pod prečko s skrajnjimi močmi brani Popescu. 

1': Tekma pred približno 6.500 gledalci v Ljudskem vrtu se začenja v odličem vzdušju. Barišič pri Mariboru danes v nekoliko drugačni vlogi - tokrat bo napadal iz desne (Soudanijeve) strani. 

Začetni postavi:

NK MARIBOR: Jug, Širvys, Vidmar, Šoštarič Karič, Milec, J. Repas, Ž. Repas, Božić, Iličić, Barišić, Beugre. 

UNIVERSITATEA CRAIOVA: Popescu, Vladoiu, Maldonado, Zajkov, Bancu, Cretu, Mekvabishvili, Mora, Diaz, Mitrita, Ivan. 

[[image_1_article_68443]]