Evropske igre potekajo v poljskem Krakovu.

Slovenske tekmovalke v kikboksu Tyra Barada, Urška Gazvoda in Tina Baloh so bile uspešne v četrtfinalnih dvobojih na evropskih igrah na Poljskem ter so si v Myslenicah priborile sobotne polfinalne obračune in s tem že najmanj bronaste medalje. Tyri Baradi je to uspelo v dveh disciplinah.

V soboto bodo polfinalni obračuni, v nedeljo pa finalni.

“Zelo sem vesela že prvega odličja, ki sem ga dosegla, a si obe želim v nedeljo pozlatiti. Pričakovala sem zmago nad Avstrijko v prvem mojem današnjem boju, saj sva se že večkrat borili in sem bila boljša. V lahkem kontaktu pa sem prva nosilka turnirja. Ta položaj sem si priborila lani na evropskem prvenstvu. To tekmovanje je namreč dalo udeležence evropskih iger. Moral si biti med prvo osmerico na EP, da si si izboril nastop na tem tekmovanju na Poljskem. Tako sem bila vesela že uvrstitve na EI, in to v dveh disciplinah,” je pojasnila Barada.

Odprla je slovenski tekmovalni dan v kategoriji do 50 kg. V borbi za točke je prepričljivo z 11:1 izločila Avstrijko Liso Heim. Zvečer je kot zadnja v slovenski vrsti nastopila še v lahkem kontaktu. Njena tekmica je bila Gruzijka Lika Kečagmadze, ki ni bila konkurenčna Mariborčanki.

Luka Čengija je v polnem kontaktu do 75 kg izgubil po točkah z 0:3 proti domačinu Jakubu Pokusu. Madžar Martin Balint je z 11:7, prav tako v boju na točke, v kategoriji do 74 kg izločil Alija Botonjića.

V popoldanskem in večernem delu je Erika Zorna v boju na točke do 84 kg s z 19:8 gladko premagal Irec Conor Johnson McGlinchey. Baloh je prav tako tekmovala v boju za točke in v kategoriji do 70 kg s 14:13 ugnala Nemko Stefanie Megerle za preboj v polfinale.

Slednje je uspelo tudi Gazvoda, v lahkem kontaktu do 63 kg je s 3:0 ugnala domačinko Moniko Puzio Nieszporek. Žigi Zagoranskemu pa v lahkem kontaktu do 63 kg ni uspelo, s 3:0 je bil boljši Nemec Anis Triqui.