Ponovno je zatrdil, da bodo storili vse, kar je v njihovi moči, da prihodnje leto pripravijo OI, prestavljene iz letošnjega leta zaradi pandemije novega koronavirusa, četudi še vedno velja po svetu veliko potovalnih omejitev, karanten, različnih pogojev za treninge in tekmovanja.

Bach zagotavlja, da bodo Olimpijske igre nared

Slovenskim olimpijcem, od 116 kandidatov za OI se jih je zbralo nekaj manj kot 50 iz 14 različnih športnih panog, je zagotovil, da bo v japonski prestolnici nared tako olimpijska vas kot tekmovališča. Mok ta čas skupaj z organizacijskim odborom in japonsko vlado pripravljajo različne scenarije izvedbe iger, tako kar se tiče prisotnosti gledalcev kot pogojev pred in med igrami za priprave in nemotena tekmovanja športnikov.

Slovenija je športni gigant

Slovenija je majhna država, po velikosti in po števili prebivalstva, ampak je ne glede na to pravi gigant v mednarodni športni konkurenci, fenomen tako v zimskih kot poletnih, posamičnih in ekipnih športih. Gotovo športniki čutite izjemno in nedeljeno podporo vse nacije. Trenerji so ključ do uspeha, tu ste izjemni, prav tako imate potrebne objekte za tekme in treninge,” je uvodoma dejal Bach.

Slovenija je majhna država, po velikosti in po števili prebivalstva, ampak je ne glede na to pravi gigant v mednarodni športni konkurenci, fenomen tako v zimskih kot poletnih, posamičnih in ekipnih športih.

Med prisotnimi športniki so bili tudi nosilci medalj iz evropskega prvenstva konec prejšnjega tedna v Pragi, ki so se pred srečanjem spustili po tacenskih brzicah.

STA