Nogometaši Nogometnega kluba Maribora so v sredo, kot smo poročali, v švedski prestolnici do konca trepetali za uvrstitev v tretji krog kvalifikacij za ligo prvakov, a so si z golom Romuna Alexandra Cretuja v 117. minuti vendarle zagotovili napredovanje. A bodo domov prišli z zamudo, danes okoli 14. ure.

Slaba novica ob prihodu na letališče

Kot so sporočili na uradni twitter strani kluba, jih je po vseh dobrih predstavah na igrišču pričakala slaba novica ob prihodu na letališče. »Zaradi tehničnih težav letala se ne moremo vrniti domov takoj po tekmi. Nočitev v Stockhomu, nazaj v četrtek,« so zapisali.

Tekmo bodo še dolgo pomnili

Sicer pa je trener vijoličastih tudi poudaril, da je bilo ključno, da so do konca verjeli v uspeh. O drami s srečnim koncem v Stockholmu pa je dejal: »Trd, moški boj, na obeh tekmah. Nasprotnik je bil res zelo zahteven za 2. krog, prav tako bi si zaslužil napredovanje, uspelo pa je nam. Ker nismo odnehali, ker smo verjeli do konca. To je tekma, ki jo bomo dolgo pomnili. Ne samo mi z igrišča in s klopi, tudi naši navijači.«

Kljub golom so verjeli in niso odnehali

»Na klopi smo imeli ves čas občutek, da lahko, spodbujali smo fante, da je treba verjeti do konca. In so verjeli. Čeprav smo gole dobivali ob nepravih trenutkih oz. izredno hitro, nismo odnehali. Presrečni smo, fantje so se res dobro odzvali,« so zapisali na klubski spletni strani. O zadetku Creta pa: »To je zagotovo njegov najpomembnejši gol doslej, zaslužil si ga je. Lepo je rekel na novinarski konferenci pred tekmo, da se on in vsi močno trudijo, da bi igrali dobro, to pa se nam obrestuje na najlepši način.«

Čaka jih boj s fizično močnim nasprotnikom

Rosenborg? »Nov, velik izziv. Ostajamo v skandinavskem ritmu, čaka nas znova izjemen boj, s fizično močnim nasprotnikom. Spet se bo treba dobro pripraviti, vmes pa nas najprej čaka naslednja prvenstvena tekma z Muro. Izziv je izreden in v tem zahtevnem ritmu bomo aktivirali vse moči, ki jih imamo,« so zaključili.