Nocoj bo priljubljen dolgoletni kapetan Nogometnega kluba Maribor Marcos Tavares svojo nogometno kariero zaključil. Ob tem mu bodo v klubu izpolnili največjo željo.

Dva kroga pred koncem državnega prvenstva nogometaši Maribora za vodilnim Koprom zaostajajo dve točki. Danes, 14. maja 2022, bodo v mariborskem Ljudskem vrtu odigrali še zadnjo domačo tekmo v tej sezoni. Na gostovanje prihaja Aluminij. Obenem gre za poslovilno tekmo veterana vijoličastih Marcosa Tavaresa, ki bo svojo nogometno kariero zaključil. Tekma se bo začela ob 20.15.

Vodstvo Nogometnega kluba Maribor poziva vse ljubitelje nogometa, naj se zberejo najkasneje do 19.45. Ljudski vrt bo sicer odprt že ob 18.45. Enotna cena vstopnic na vseh tribunah je 9 evrov.

Tavaresu bodo največjo željo uresničili

Kljub temu da je Maribor s Koprom še vedno v boju za naslov državnega prvaka, bodo Tavaresu danes pripravili poklon ne glede na rezultat. Glavni trener Maribora Radovan Karanović je razkril, da bosta v kadru za tekmo z Aluminijem uvrščena tako Tavares kot tudi njegov sin Marcos Tavares mlajši. Da bi zaigral skupaj s sinom, je bila namreč Tavaresova največja želja.

“Maribor je mesto z velikim srcem. In velik del tega srca je Marcos Tavares. Zato se v soboto zberemo, da rečemo: Marcos, HVALA! Iskreno in iz srca,” so pozvali v NK Maribor.

Bo Maribor ostal v boju za prvaka?

Vseeno bo glavna stvar v mislih nogometašev Maribora na današnji tekmi zmaga. Tako bi vsaj do ponedeljka skočili na vrh lestvice z eno točko prednosti pred Koprčani in tako ostali v boju za prvaka, poroča STA. Če si namreč vijoličasti proti Aluminiju privoščijo še en spodrsljaj, kot prejšnji konec tedna z Bravom, in izgubijo ali remizirajo, lahko Koper v ponedeljek z zmago nad Radomljami doma en krog pred koncem postane državni prvak.

Policija obiskovalce prireditve opozarja, da bo uporabila tehnična sredstva za fotografiranje in video snemanje.