Bliža se težko pričakovana sreda, ko bomo lahko tudi v naših krajih navijali za najboljše svetovne kolesarje v okviru dirke Po Sloveniji. Za nas bo še posebej zanimiva prva etapa od Ptuja do Rogaške Slatine. “V prvi etapi ni pričakovati pomembnejših odločitev za končni razplet. Prvi del etape je tehnično in tekmovalno zahteven. Kolesarji vedo, da lahko na dokaj ravni etapi več izgubiš kot pridobiš. Pričakujemo boj sprinterskih ekip, vendar je etapa lahko usodna za kolesarje, ki ciljajo na visoko končno odločitev v primeru, da se bodo etape lotili preveč ležerno,” so med drugim zapisali na slovenia.info.

Še največ zaslug za potek trase skozi Slovenske gorice ima šentiljski župan

“Dobro leto sem potreboval, da sem prepričal organizatorje, da gre prva trasa kolesarske dirke Po Sloveniji skozi Slovenske gorice. Začne se na Ptuju, nadaljuje skozi Lenart, Jakobski Dol, čez Poličko vas, do Jareninske ceste skozi Šentilj, na Kresnico v Spodnjo Kungoto in nato v Maribor do Slovenske Bistrice in Rogaške Slatine,” nam je povedal župan občine Šentilj mag. Štefan Žvab.

Začne se na Ptuju, nadaljuje skozi Lenart, Jakobski Dol, čez Poličko vas, do Jareninske ceste skozi Šentilj, na Kresnico v Spodnjo Kungoto in nato v Maribor do Slovenske Bistrice in Rogaške Slatine.

V šentiljski občinski upravi so občane tudi pozvali, da navijajo za kolesarje ob omenjeni trasi. »Zelo redko se zgodi, da lahko v naših krajih pozdravimo prvaka dirke po Franciji Tadeja Pogačarja in ostale odlične svetovne kolesarje. Na to se pripravljamo. Hkrati pa bo to zelo velika promocija za občino Šentilj, saj nas bo videlo potencialnih 50 milijonov gledalcev preko Eurosporta. To je tudi zelo poceni promocija našemu turizmu.«