Slovenski kolesar Matej Mohorič bi ta konec tedna moral nastopiti na makadamski dirki svetovne serije v Gironi, a je po padcu na ogledu nastop odpovedal in se vrnil domov, je danes sporočila njegova ekipa Bahrain Victorious. Zaenkrat ni znano, ali bo lahko nastopil na svetovnem prvenstvu v cestnem kolesarstvu konec prihodnjega tedna.

Zaradi poškodb se bo vrnil domov na okrevanje

"Matej Mohorič je včeraj huje padel na ogledu trase za dirko svetovne serije na makadamu v Gironi. Zaradi poškodb se ne bo mogel udeležiti dirke. Namesto tega se bo vrnil domov na okrevanje in se bo osredotočil na nastop na svetovnem prvenstvu na makadamu," so zapisali pri Mohoričevi ekipi.

Svetovni prvak na makadamu iz Benečije lani se je v Gironi želel pripravljati na letošnji SP na makadamu, ki bo v Belgiji prvi konec tedna v oktobru.

Devetindvajsetletni kolesar je sicer tudi del osemčlanske slovenske moške reprezentance za cestno SP, ki se bo začelo konec tedna. Selektor Uroš Murn je nanj računal na cestni dirki v nedeljo, 29. septembra. Ali bo po četrtkovem padcu lahko pomagal ekipi na dirki, zaenkrat ni znano. STA se je glede tega obrnila na Murna, odgovore pa še čaka.

🏥 Unfortunately, @matmohoric had a tough crash during the recon of the course of the UCI Gravel World Series Sea Otter Europe Girona.
Due to his injuries, he won’t be able to race on Saturday. He’ll return home to recover and focus on the upcoming Gravel World Championships.

— Team Bahrain Victorious (@BHRVictorious) September 20, 2024