V prihajajoči sezoni bo Mariborčanka vozila na smučeh avstrijskega proizvajalca Kästle, so zapisali na spletni strani slovenske smučarke.

Ilka Štuhec je v zadnjih tednih opravila testiranja novih smuči in izbrala novega opremljevalca, avstrijsko blagovno znamko Kästle.

Podjetje se ponaša s skoraj 100-letno zgodovino, s sklenitvijo sodelovanja z Ilko Štuhec nadaljuje svojo pot v svetovnem pokalu v alpskem smučanju. “Identiteto avstrijskega proizvajalca tvori napredna, nekonvencionalna miselnost, prizadevanje za inovacije ter pozornost do tehnologije in podrobnosti. Njihov cilj je nadaljevanje bogate zgodovinske dediščine in hkrati prilagoditev najpomembnejših komponent sodobnim tekmovalnim razmeram,” so zapisali v izjavi za javnost.

“Kästle je pokazal veliko željo in pripravljenost na sodelovanje, pri katerem v središče postavljajo športnika in njegove potrebe. Po koncu sezone smo kar veliko testirali in smuči so se izvrstno izkazale. Občutki, ki sem jih imela na njih, so odlični, smuči so odzivne in prava izbira za nadaljevanje moje kariere,” je ob tem dejala Mariborčanka.

Poudarila je tudi dobre odnose z ljudmi, ki skrbijo za razvoj in to, da je tekmovalni del blagovne znamke na najvišji možni ravni. “Do sezone nas čaka še veliko dela, a od tega nismo nikoli bežali, zato sem prepričana, da bomo v novo sezono vstopili dobro pripravljeni. Veselim se,” je še dodala v zadnjih letih najboljša slovenska smučarka v hitrih disciplinah.

“Izjemno smo veseli, da se nam je Ilka pridružila. Odkar se je Kästle leta 2019 vrnil v svetovni pokal, smo vložili veliko časa in truda v razvoj našega tekmovalnega oddelka. To, da je z nami sodelovanje sklenila dvakratna zaporedna svetovna prvakinja v smuku, bolj kot kadar koli prej dokazuje, da se naše trdo delo poplača,” je ob sklenitvi sodelovanja dejal Alexander Lotschak, direktor podjetja Kästle.

Pred tem je Štuhčeva sodelovala s švicarskim proizvajalcem Stöckli. “S smučmi Stöckli sem dosegala vrhunske rezultate, zato bodo pri meni vedno imele posebno mesto. Zahvaljujem se za podporo in želim vse dobro tudi v prihodnje. Obenem pa se izjemno veselim novega poglavja na smučeh Kästle,” je zaključila Ilka Štuhec, ki medtem sestavlja tudi mozaik članov svoje ekipe za prihajajočo sezono.

Po koncu minulega tekmovalnega obdobja je namreč potekla pogodba Švicarji Stefanu Abplanalpu, ki je s slovensko smučarko delal zadnja tri leta, potem ko se je ta razšla z Gregom Koštomajem. Pod vodstvom Švicarja se Mariborčanki ni uspelo pobrati po poškodbi, v tem obdobju ni beležila najboljših rezultatov. Kljub temu pa se je odločila, da bo nadaljevala kariero in se še poskušala vrniti na vrh.