Tadej Pogačar je po epski sezoni, v kateri je nanizal 25 zmag, od tega tudi odmevni zmagi na Dirki po Italiji in Dirki po Franciji ter konec septembra postal še svetovni prvak, po poročanju portala Siol.net, zdaj podpisal novo pogodbo z ekipo UAE Emirates. Zvestobo ekipi, v kateri je že vse od leta 2019, celotno profesionalno kariero, je obljubil še za naslednjih šest sezon, do leta 2030.

Tadej Pogačar se je ekipi UAE Emirates pridružil leta 2019

V petih letih je v tej ekipi dosegel neverjetnih 88 zmag na etapnih dirkah, enodnevnih klasikah in grand tourih. Epsko sezono 2024, v kateri je zmagal tako na Giru kot Touru in postal svetovni prvak, je že četrto leto zapored končal kot najboljši kolesar na lestvici Mednarodne kolesarske zveze.

"Zelo sem ponosen na podaljšanje pogodbe. Ta ekipa je bila moj dom zadnjih pet let in res si sebe ne morem predstavljati kje drugje. Najboljši trenutki moje kariere so prišli v ekipi UAE Team Emirates in to je dokaz dobrega dela vsega osebja, vodstva, moštvenih kolegov in partnerjev, ki mi omogočajo, da nastopam na najvišji ravni. Zelo sem navdušen nad prihodnostjo. Ta ekipa mi daje najboljše možnosti za boj za zmage in to je točno tisto, za kar si prizadevam," je v izjavi za javnost ekipe UAE Emirates sporočil prvi kolesar sveta, ki se je ekipi Emiratov pridružil kot 20-letni mladenič, ki je velik potencial kazal že v ekipi ljubljanskega Roga.

Ponosen tudi predsednik ekipe

Na Pogačarjeve uspehe in podaljšanje pogodbe je izjemno ponosen tudi predsednik ekipe UAE Emirates Matar Suhail Al Yabhouni Al Dhaheri.

"To je poseben trenutek za ekipo in kolesarjenje tukaj v Združenih arabskih emiratih. Tadej je neverjeten talent, ki tako dobro predstavlja UAE. Je svetilnik navdiha za naslednjo generacijo, mnogi ga obožujejo in ljubijo. Bilo mi je privilegij opazovati, kako se razvija v osebo, kakršna je danes, in ne bi mogel biti bolj ponosen na to, kar je dosegel za našo ekipo. Ker še naprej vidimo, da naš šport postaja močnejši po vsej regiji, ni dvoma, da je Tadej skupaj s svojimi moštvenimi kolegi velik razlog za to. To je poseben dan za kolesarjenje in zelo smo navdušeni nad prihodnostjo."