Maribor se s številnimi novostmi vse bolj približuje cilju trajnostne mobilnosti, teden mobilnosti, ki je pred vrati, pa bo dogajanje v mestu še popestril. Obiskati bo mogoče številne delavnice, pojesti kolesarski zajtrk, se pridružiti snemanju flash moba, se podati na lov za zaklad, preizkusiti v kolesarskem Endomondo izzivu, popeljati z Maistrom in še mnogo več. Več lahko preberete TUKAJ.

Obiskati bo mogoče številne delavnice, pojesti kolesarski zajtrk, se pridružiti snemanju flash moba, se podati na lov za zaklad, preizkusiti v kolesarskem Endomondo izzivu, popeljati z Maistrom in še mnogo več.

Naslednji teden le peš, s kolesom ali avtobusom

Še več pa vsako leto prinaša septembrski Evropski teden mobilnosti z bogatim programom in aktivnostmi, ki spodbudijo meščane, da se namesto za vožnjo z avtomobilom odločijo za kolesarjenje, pešačenje ali uporabo mestnih avtobusov. Seznam vseh mariborskih aktivnosti letošnjega že 19. Tedna mobilnosti z opisi dogajanja, lokacijo in uro ter organizatorjem najdete na naslednji povezavi. Vsakodnevno lahko dogajanje spremljate tudi na Facebooku, kjer je prav tako naveden program Evropskega tedna mobilnosti v Mariboru.

Celotni program tedna mobilnosti najdete spodaj: