BK Legionar je bil edini boksarski klub, ki je na tekmovanju zastopal barve Slovenije.

Ekipa BK Legionar

V soboto, 2. julija se je ekipa Boks kluba Legionar odpravila na pot proti Zagrebu, kjer je v prečudovitem parku Jarun potekalo klubsko boksarsko tekmovanje na prostem.

Na tekmovanju so se, s trenerjem Alešem Šurbekom v kotu, v ringu borili Gašper Podgoršek, Florijan Begaj, Dragan Grujić, Dorijan Zymeri in Sašo Kovačič.

Podgoršek najboljši tuji boksar

Gašper Podgoršek je po nekajmesečnem premoru zaradi poškodbe končno stopil v ring in suvereno premagal svojega nasprotnika Malešić Rafaela iz Hrvaške. Podgoršek si je s svojim vrhunskim nastopom na »open air« dogodku zraven zlate medalje priboril še pokal za najboljšega tujega boksarja.

Foto: Facebook Gladijator Zagreb

V Slovenijo je zlato medaljo prinesel tudi Florijan Begaj, ki se je v ringu pomeril z njim že znanim nasprotnikom Gašperjem Mundo. Munda, ki je do pred nekaj mesecev boksal za Železničarski boksarski klub Maribor je zaradi študentske izmenjave svoj novi klub našel v Splitu (BK Torcida). Begaj je v ringu pokazal svoje dolgoletne izkušnje in iz ringa odnesel prepričljivo zmago.

BK Legionar je od skupno trinajstih klubov dosegel vrhunsko 3. mesto.

Dragan Grujić, Dorijan Zymeri in Sašo Kovačič so v domovino prinesli srebrne medalje, kar je prav tako velik dosežek, ki je še kako pomemben za razvoj slovenskega boksa.

Telovadnica na prostem

V Zagrebu, natančneje v parku Jarun je BK Gladijator ponovno postavil telovadnico na prostem, kjer se lahko ljudje rekreirajo in svoje spretnosti preizkusijo na različnih športnih napravah, prav tako pa je v parku postavljen tudi boksarski ring za še večjo popestritev športne infrastrukture.