Odbojkarji Merkur Maribora še vedno kažejo odlične predstave v vseh tekmovanjih, v katerih nastopajo.

V 12. krogu državnega prvenstva so mariborski odbojkarji zabeležili šesto zaporedno zmago, v obračunu, ki naj bi bil derbi kroga, so v Kanalu nadigrali domači Salonit Anhovo.

V Kanalu se je letos že opekel ACH Volley, Salonit pa Mariborčanom ni bil niti blizu. Še najbližje v prvem nizu, ko je pri izidu 15:16 znižal zaostanek štirih točk, nato pa z napakami dovolil, da se tekmec spet odlepi, z asom Ahmeda Ihbayrija je povedel z 21:16, kar je bilo dovolj za mirno končnico. V preostalih dveh nizih Mariborčani niso imeli težjega dela.

Merkur Maribor je pokazal res odlično predstavo. V vseh elementih je bil zanesljiv, prvo ime tekme pa je bil vnovič Rok Možič, z 18 točkami je bil najučinkovitejši igralec tekme, pet jih je dosegel z blokom. Pet od 13 mariborskih blokov je prispeval tudi Jan Mulec. Domači niso imeli posebej razpoloženega igralca, Matic Vrtovec je dosegel 12 točk.

Zmaga tudi Hoških odbojkarjev

Pomembno zmago so dosegli igralci Hoč, v derbiju začelja so premagali kranjsko Hišo na kolesih Triglav. Veliko vlogo pri razpletu je odigral prvi niz, ko so bili večji del v vodstvu Kranjčani, nazadnje so vodili z 22:21. Blok Primoža Mejala je v vodstvo popeljal Hočane, ki so nato izkoristili drugo zaključno žogo, in sicer z asom Filipa Leve.

Dokaj izenačen je bil tudi tretji niz, Kranjčani so v njem še vodili z 21:20, v zaključku pa so jim ponagajali servisi Žige Čopija, ki je poskrbel za štiri zaporedne točke, tri je dosegel z asom, teh je na koncu v statistiko vpisal pet. S 16 točkami je bil tudi najučinkovitejši igralec tekme, na kateri so domači dosegli kar 11 asov.