Anže Lanišek je bil tudi danes naš najboljši skakalec, znova je osvojil drugo mesto. Zmagal je Nemec Karl Geiger, tretji pa je bil njegov rojak Markus Eisenbichler.

Geiger boljši za pičli dve točki

Na današnji tekmi v Titisee-Neustadtu se karte na vrhu niso premešale. Na najvišjih stopničkah sta vnovič dva Nemca, med njiju pa je, kot včeraj, z drugim mestom stopil naš najboljši skakalec danes, Anže Lanišek. Danes je šlo res na tesno, za Geigerjem je namreč tokrat zaostal le za dve točki.

Med deseterico tudi Zajc In Peter Prevc

V najboljši deseterici sta od Slovencev končala še Timi Zajc (260,1), ki je s 13. po polovici tekme napredoval na končno šesto mesto, in Peter Prevc (256,1), 17. po prvi seriji, ki je bil osmi.

Lovro Kos (252,6) in Cene Prevc (243,4) sta v finalu nekoliko pokvarila svoja dosežka; Kos je bil 12., Cene Prevc pa 17.

Žiga Jelar je imel obilico smole. Potem ko je v prvi seriji pristal na 23. mestu, je moral finalni skok zaradi ponavljajočih se težav z opremo izpustiti. Tako je končal kot 30.

Zdaj se bodo skakalci preselili še na zadnjo postojanko pred zimskimi olimpijskimi igrami v Pekingu. Willingen bo gostil tako skakalce kot skakalke, vsi pa se bodo nato kar iz Nemčije odpravili na Kitajsko.