Merkur Maribor in Panvita Pomgrad sta odigrala obračun 7. kroga, na katerem pa dvoma o zmagovalcu ni bilo. Mariborčani so gladko prišli do šeste zaporedne prvenstvene zmage.

FOTO: OK Merkur Maribor

Slovenski odbojkarski klubi so začeli z odigravanjem tekem, ki so jih morali zaradi odmora, posledice epidemije covida-19 prestaviti. Merkur Maribor in Panvita Pomgrad sta odigrala obračun 7. kroga, na katerem pa dvoma o zmagovalcu ni bilo. Mariborčani so gladko prišli do šeste zaporedne prvenstvene zmage, izid je bil 3:0 (17, 14, 19).

Varovanci Sebastijana Škorca so tekmo odlično odprli. S servisi Filipa Uremovića so povedli s 5:0, nekaj trenutkov pozneje pa vodili že z 19:9. Visoko vodstvo jih je uspavalo, tekmec se je približal na 17:22, a napaka Prekmurcev in dva asa Jevgenija Kiseljuka, ki je v prvi postavi zamenjal Žigo Donika in dokazal, da lahko Škorc nanj resno računa, so preprečili negotovost.

Premoč Štajercev je bila v drugem nizu še večja

Spet so hitro ušli, nato pa prednost le še večali. Toda tretji niz je vendarle postregel z bolj izenačeno odbojko. V prvem delu so Sobočani tudi vodili, nazadnje s 14:13, toda nato je gostiteljem uspel delni izid 7:2 in jasno je bilo, da bo obračun pripadel Mariborčanom, ki so spet vsaj začasno prevzeli vodstvo na prvenstveni razpredelnici.

Pri zmagovalcih je Ahmed Ikhbayri dosegel 13 točk, Kisiljuk, vknjižil je štiri ase, in Rok Možič po 12, pri Prekmurcih jih je Nikola Ražnatović prispeval 11.

STA