Šport

Maščevanje za poraz? “Iz igrišča želimo kot zmagovalci”

Uredništvo , 15.11.17 ob 21:14

V petek dvajset minut čez osmo uro zvečer se bo v Ljudskem vrtu odvil prvenstveni derbi med Mariborom in Olimpijo.

Zadnji derbi je prvi vratar NK Maribora izpustil, saj je že v navadi, da v pokalu brani Matko Obradovič. A v petek bo Jasmin Handanović ponovno med vratnicama. Vrata je na današnji novinarski konferenci povedal, da je pripravljen na svoj naslednji derbi, prvenstveni številka 25 z njegovo udeležbo. Čeprav je nanizal že toliko nastopov, med odštevanjem do novega izziva vedno znova nastajajo drugačni občutki, motivacija pa nikakor ne pade: “Nedvomno so te tekme posebne. Vemo, da je Olimpija največji nasprotnik našega kluba in to takoj prinaša drugačen naboj. Tribune bodo polne, zavedamo se, kaj mestu Maribor, našim navijačem, vsem nam v klubu pomeni derbi. Predvsem pa nas vse skupaj motivira spoznanje, da gremo v lov na 3 točke, ki nas lahko peljejo do cilja.”

Potrebne več energije

Jasmin je prvi izbor med vratnicama, a zadnji dve sezone pokala ne igra, kar mu, kot pove, kar ustreza. Kljub pozazu v Stožicah pa nogometaši napovedujejo zmago doma: “Odkrito smo se pogovorili o vsem. Zavedamo se, da je v tej sezoni za nami veliko tekem in je pokalna prišla ravno v tem obdobju, a je dobrodošla kot potrditev, da ni vse samoumevno. Treba je sprejeti, da so v športu prisotni tudi porazi. Toda hkrati nas napake delajo močnejše. Vemo, da moramo biti agresivni, se na pravi način lotiti vsake tekme. Moramo imeti več energije, jo usmeriti na igrišče in obrniti dogajanje nam v prid. Naredili bomo vse, da bomo mi tisti, ki bomo zdaj šli z igrišča kot zmagovalci.”


Utrip slačilnice je ostal pozitiven, motivacija pred petkovim derbijem je na vrhuncu. Tekma se bo začela ob 20.20 uri.”Naš prvenstveni niz je izjemen. Nimamo poraza, zmagali smo štirikrat zapored. Delamo dobro in po tej poti moramo nadaljevati. Vmes se je zgodila sobota, s pokalnim porazom, ki nas je nekoliko stresel in podoba bo zdaj drugačna. Tista naša prava. Za nami je grenka izkušnja, iz katere pa smo se veliko naučili.”

map beljakovine
Vse, kar morate vedeti o MAP beljakovinah!
Lajfstajl
Vse, kar morate vedeti o MAP beljakovinah!
Oglasno Sporočilo, Danes ob 08:00