Celjani so kljub temu, da so pred dnevi ostali brez kapetana Janeza Piška, ki se je preselil k Domžalam, prišli do prve zmage proti Mariboru po letu 2017. Po dveh remijih in petih porazih sta za celjsko slavje poskrbela Dario Vizinger in nerazpoloženi Špiro Peričić z avtogolom. Celjani so se prebili na tretje mesto, Mariborčani pa ostajajo pri vsega eni zmagi v tem prvenstvu.

Čeprav so Mariborčani, ki so med drugimi pogrešali Aleksa Pihlerja in Aleksandra Rajčevića, na klopi pa so začeli Rok Kronaveter, Dino Hotić in Marcos Tavares, v prvem času večinoma prevladovali, pa so po prvih 45 minutah vodili Celjani. Za vodstvo je s tretjim zadetkom v sezoni poskrbel Dario Vizinger v 30. minuti, potem ko je unovčil podajo Ivana Božića (ta je že v 22. minuti menjal poškodovanega Roka Štrausa), ki je pred tem ne desni stran odvzel žogo nepazljivemu Špiru Peričiću.

Streli na gol niso prinesli uspeha

Sicer pa sta v 26. in 28. minuti prav Božić in Peričić poskusila po kotu, a je prvemu strel obranil Kenan Pirić, drugi pa je meril previsoko.

Zatem pa je dvakrat nase opozoril Luka Zahović. V 33. minuti je meril mimo, v 34. pa je prodrl v kazenski prostor, kjer ga je spotaknil Deni Štraus, tako da je priigral najstrožjo kazen. To je tudi sam izvedel, a se mu je tako imenovana panenka ponesrečila in je žogo poslal čez gol. Ob koncu polčasa je streljal še Martin Milec, Matjaž Rozman pa je bil pripravljen.

Drugi polčas se je začel obetavno, vendar brez gola za Maribor

V drugem polčasu sta v 50. in 51. minuti nasprotna vratarja le malce preizkusila Mitja Lotrič in Rudi Požeg Vancaš, malce pozneje sta bila neuspešna Vizinger in Andrej Kotnik, v 67. minuti pa je sledilo izenačenje.

Alexandru Cretu je lepo podal pred gol z desne strani, kjer je z glavo iz bližine zadel nekdanji član Celja Požeg Vancaš. V 80. minuti pa je Božić zapravil lepo priložnost za novo celjsko vodstvo, ko je iz igre že vrgel Peričića, nato pa žogo poslal čez gol. V 84. minuti pa so izbranci Dušana Kosića le povedli. Po prostem strelu Mitje Lotriča je pred golom nespretno reagiral danes nerazpoloženi Peričić in žogo poslal v lastno mrežo. V 90. minuti je nevarno z glavo meril Marcos Tavares, toda izvrstno je posredoval Rozman.

Celjani bodo v 7. krogu prihodnjo nedeljo gostovali v Kranju, Mariborčani pa bodo gostili Bravo.