Stadion Ljudski vrt

Prva Liga Telekom Slovenije, 5. krog.

 

NK Maribor – CB24 Tabor Sežana *4:2 (1:1)

Strelci: ’34 Hotić, ’43 Sikimič, ’54 Požeg Vancaš, ’72 Sikimić, ’82 Zahović

Rumeni karton: S. Babić, Azinović, Kramarič

Rdeči karton: S. Babić (45, 2R)

Petnajstkratni državni prvaki iz Maribora so v petem krogu zabeležili prvo zmago v Prvi ligi Telekom Slovenije. Pred domačimi gledalci v Ljudskem vrtu so premagali novinca v elitni druščini, CherryBox24 Tabor Sežano, s 4:2.

Spodbudna novica za varovance Darka Milanića

Po razočaranju na sredini tekmi kvalifikacij za ligo prvakov in porazu 1:3 proti Rosenborgu so tri točke spodbudna novica za varovance Darka Milanića. Prav tako pa vrnitev prvega strelca vijoličastih Luke Zahovića, ki je očitno pozdravil poškodbo in v 83. minuti zadel za tretji gol in tri točke.

Vse do konca v igri za zgodovinsko prvo točko v Ljudskem vrtu

Sežančani so še enkrat več pokazali, da upravičeno in z veliko motiva nastopajo v Prvi ligi Telekom Slovenije. Čeprav so ves drugi polčas nastopili z igralcem manj – rdeči karton oziroma dva rumena je ob koncu prvega dela prejel Stjepan Babić, so bili vse do konca v igri za zgodovinsko prvo točko v Ljudskem vrtu. Po zaslugi izkušenega, 36-letnega Predraga Sikimića, so dvakrat izenačili. Srbski napadalec je v 42. minuti po napaki mariborske obrambe izničil natančen strel Dina Hotića za 1:0, v 73. minuti pa je z glavo zadel še za 2:2.

Premierni gol Požeg Vancaša

Pred tem je svoj prvi zadetek v vijoličastem dresu dosegel Rudi Požeg Vancaš, za tem (83. minuta) je na 3:2 po spretni podaji Marcosa Tavaresa močno in natančno meril Luka Zahović, za konec pa je v polno z roba kazenskega prostora zadel še Rok Kronaveter.

V naslednjem krogu 17. avgusta bodo Sežančani gostili Triglav Kranj (17.00), Mariborčane pa čaka pot v Celje (20.10).

Postavi:

NK MARIBOR: Pirić, Ivković, Rajčević, Cretu, Kramarič, Požeg Vancaš, Vrhovec, Ogrinec, Hotić, Kronaveter, Mulahusejnović.

CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA: Rener, Horvat, Zebić, Mihaljević, Ristić, Azinović, S. Babić, Bongongui, Sever, Milošev, Šikimić.

Sodnik Roman Glažar.